Nimeni, niciodată, nu are voie, lucru stabilit prin lege, să facă publică identitatea unui ofiţer acoperit, nici măcar după moartea acestuia. Ofiţer care, la rândul său, nu are cum să recunoască faptul că este sau a fost „acoperit”, fiind, până la urmă, un om care şi-a riscat viaţa pentru ţara sa. Este evident că inclusiv familia sa ar putea suporta repercusiuni, dacă acest lucru s-ar întâmpla.

De aici şi HG-ul faimos prezentat de Traian Băsescu, la o emisiune televizată, drept „o dovadă” că Ponta ar fi fost „acoperit” al SIE în perioada 1997-2001. Cât de grav este ce a intenţionat şeful statului şi până unde poate ajunge cu „deconspirările” sale, într-o disperare evidentă ?

Altfel, un asemenea document nu poate avea vreo relevanţă şi nu poate dovedi sub nicio formă vreuna dintre declaraţiile lui Băsescu, au spus cei mai mulţi dintre analişti, şi, în plus, premierul Victor Ponta a declarat, legat de acuzaţiile preşedintelui că sunt numai minciuni.

Şi liderii PSD din teritoriu au dezbătut acest subiect la întâlnirile cu jurnaliştii.

„Am văzut un om disperat, de fapt a vorbit cuplul Nuţi-Băsescu. În momentul acesta, Traian Băsescu ar trebui să se autosuspende sau măcar să dea declaraţii dintr-un garaj(…). Este o încălcare a Constituţiei ceea ce a făcut Băsescu”, a declarat şeful PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, într-o recentă conferinţă de presă a PSD Giurgiu, la solicitarea unui jurnalist care i-a cerut părerea pe această temă.

„Traian Băsescu a minţit poporul şi a încercat manipularea acestuia, însă disperarea nu trebuie să ducă niciodată la o asemenea murdărie!”, a mai spus Niculae Bădălău.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.