Monica Macovei, Klaus Iohannis sau Elena Udrea. Trei exemple de candidați care pun, fără mari probleme, în practică dictonul românesc: Hoțul strigă hoții. Cum? Simplu! Proiectele lor de țară se învârt în jurul aceleiași fraze: „să redăm populației banii furați de politicieni”. 

Și totuși, despre ce vorbim? Toți trei sunt reprezentanți, într-un fel sau altul, ai unui partid politic. Monica Macovei a ajuns în Parlamentul European trimisă de un partid politic, și-a făcut campanie – și încă își mai face (numai independentă nu este) – pe banii furați de PD-L în perioada cât a fost la guvernare.

Klaus Iohannis este liderul PNL, deci…clar este politician. Reprezintă un partid, folosește banii unui partid politic.

Nici Elena Udrea nu este străină de viața politică din România, susținută, fiind, și ea, de formațiunea „de suflet” a lui Traian Băsescu. Și chiar de către acesta.

Așa că, despre ce vorbim? Nu cumva cei trei, fără să vrea, își recunosc adevăratele intenții? Și, totodată, se autocataloghează în categoria cea mai disprețuită de omul de rând: politicieni. Nu, nu sunt oameni politici, pentru că, dacă ar fi, alta ar fi imaginea campaniei electorale demarată sub semnul jignirilor și acuzațiilor fără noimă din partea dreptei. Iar faptul că cei trei s-au coalizat (fără să vrea, probabil) împotriva candidatului de stânga, încercând să îl denigreze, demonstrează teama pe care o au față de rezultatele scrutinului din 2, și, apoi, cel din 16 noiembrie.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.