Situaţia legată de banii pentru medicamentele destinate persoanelor cu HIV/SIDA şi tuberculoză poate fi soluţionată! Trebuie doar ca cei care au responsabilitatea aceasta să şi vrea, să renunţe la „teatru” şi să demonstreze că într-adevăr doresc binele oamenilor pe care i-au „deplâns” în faţa camerelor de luat vederi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, încă nu a convocat vreo şedinţă extraordinară pentru reluarea votului pe proiectul cu pricina, deşi mai sunt medicamente pentru persoanele cu probleme grave, în Spitalul Judeţean, ce ajung doar pentru o singură săptămână.

Tocmai din acest motiv, reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie(CA) al Spitalului au solicitat în scris, depunând la Registratura CJ Giurgiu documentul aferent, convocarea unei asemenea şedinţe pentru soluţionarea problemei, am aflat de la unul dintre membri CA.

Pe de altă parte, în conferinţe de presă, atât lideri ai PLR, cât şi cei ai PSD îl acuză pe Vasile Mustăţea că a speculat politic momentul în care nu s-a acordat votul pe proiectul cu rectificarea bugetară, dar i-au cerut să înceteze cu această atitudine.

Joi, 9 octombrie, social-democratul Răzvan Cuc a declarat, în conferinţă de presă:

„Trebuie să separăm arta teatrală de lucrurile ce trebuie făcute! La finalul renumitei şedinţe de Consiliu Judeţean, consilierul Constantin Basangiac a solicitat reluarea votului pentru punctul 3, însă domnul Mustăţea a spus că va convoca o şedinţă extraordinară atunci când va dori dumnealui. De ce, anul trecut, când a fost proiectul privind atribuirea traseelor pentru transportul în comun, ne-a chemat chiar şi pe 24 decembrie? La fel şi cu şedinţele pentru bugetul de echilibrare! Atunci erau urgenţe şi această situaţie nu este? Sunt uimit! Eu cunosc toate aceste aspecte, sunt consilier judeţean, este doar un teatru pus în scenă pentru acoperirea unor deficienţe”.DSC_0104

La rândul său, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, spunând că, şi dacă s-ar putea numi o greşeală ceea ce s-a întâmplat privind votul majorităţii pe acest punct, chiar dacă nu pot fi puse laolaltă pentru aprobare „banii pentru medicamente cu cei pentru uşi glisante”, a precizat: „Preşedintelui Consiliului Judeţean îi este mult mai uşor să convoace o asemenea şedinţă şi, dacă voia, o putea face a doua sau a treia zi, însă nu a dorit. În ultimă instanţă, o să discut cu domnul vicepreşedinte Cristian Marciu ca, alături de ceilalţi colegi consilieri judeţeni, să încerce să convoace această şedinţă. Vasile Mustăţea a demonstrat că îi place bâlciul, circul”.

Într-adevăr, săptămâna trecută, tot în conferinţă de presă, Mustăţea a recunoscut faptul că nu va mai convoca o şedinţă extraordinară până când nu va primi răspunsuri la nişte memorii ce le-ar fi trimis la Guvern, deşi poate să dureze până la 30 de zile. Aceasta, chiar dacă a admis inclusiv faptul că medicamentele pentru bolnavii de HIV/SIDA sunt pe terminate.

Şi atunci, despre ce vorbim? Unde este responsabilitatea faţă de cetăţenii care l-au ales? Din cauza „mândriei” o să îi lase pe bolnavi fără medicamente? Cine şi unde greşeşte acum?

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.