A cerut oficial sistarea unei proceduri de selecţie a unui manager, chiar dacă putea face asta numai în cazul în care consilierii judeţeni şi-ar fi dat anterior acordul pe un proiect aferent.

Preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, intră din nou în atenţia presei giurgiuvene, iar pentru că este vorba despre sistemul sanitar, în speţă despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, aflat într-o situaţie deosebită, este cu atât mai grav.

Redacţia Giurgiu-Net a intrat în posesia unui document prin care preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, cerea, aşadar, la finele lunii august 2014, celor din Consiliul de Administraţie(CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu să sisteze „toate procedurile legale de selecţie a managerului – persoană fizică până la luarea deciziei de către Consiliul Judeţean în ceea ce priveşte forma de management şi de aprobare a normelor de selecţie a persoanei juridice care va asigura managementul unităţii sanitare”(vezi foto).

Procedura respectivă, privind organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al unităţii spitaliceşti, a fost demarată la începutul lui august 2014, am aflat de la consilierul judeţean Cristian Stenghel, membru în Consiliul de Administraţie al SJU.

A fost, de fapt, a doua procedură pe aceeaşi temă, prima încheindu-se odată cu demisia din Comisia de Examinare a unui membru al CA numit acolo chiar de Vasile Mustăţea. Paradoxal este că membrul cu pricina îşi exprimase personal intenţia de a face parte din comisia menţionată, dar s-a răzgândit între timp şi, astfel, a dat peste cap tot ce se reuşise până la acel moment.

Revenind la cea de-a doua procedură pentru desemnarea prin concurs a noului manager al SJU şi schimbarea tipului de manageriat prin persoană fizică într-unul privat, solicitarea lui Vasile Mustăţea este, practic, fără bază legală. „Procedura de selecţie a fost oprită de preşedintele CJ fără ca acesta să aibă o aprobare de schimbare a tipului de management din partea consilierilor judeţeni”, ne-a declarat Cristian Stenghel.

Totuşi, majoritatea din CA al Spitalului Judeţean a decis să întrerupă procedura cu pricina.

„În situaţia asta, majoritatea din Consiliul Judeţean nu a aprobat demersul făcut de preşedintele CJ privind schimbarea formei de manageriat asigurat de o persoană fizică într-unul făcut de o societate comercială, din cauza costurilor foarte mari ce ar fi fost implicate. Numai managerul ar fi avut un salariu lunar de 250 de milioane de lei vechi. În momentul de faţă, a fost demarată procedura de selecţie a managerului în sistem <<persoană fizică>>, în Consiliul de Administraţie luându-se hotărârea ca specialistul atras din sistemul sanitar să fie un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, făcându-se un demers scris către instituţia amintită. Aceasta, pentru a fi evitate orice manevre sau piedici puse în procedură”, ne-a mai declarat Cristian Stenghel.

În acest moment, interimatul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este asigurat tot de Mihai Petre.

Cătălina Sfetcu

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.