Presa centrală a dat recent publicităţii declaraţii ale şefilor Guvernului pe această temă. Astfel, potrivit România TV, salariul minim pe economie creşte cu peste 8 la sută de la începutul anului viitor.

Adică cel mai mic salariu brut va fi de 975 de lei. În bani, creşterea medie va fi de 75 de lei.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat în exclusivitate pentru postul de televiziune menţionat faptul că această majorare va fi aplicată chiar de la 1 ianuarie 2015.

Nu este singura majorare din 2015 a salariului minim. La jumătatea anului, în luna iulie, va avea loc  încă o majorare a salariului minim, astfel încât acesta va depăşi 1.000 de lei. Majorarea progresivă va continua, iar, potrivit unei prognoze, salariul minim va ajunge la 1.200 de lei până la finele anului 2016.

Odată cu aceste majorări, vor creşte şi amenzile, deoarece ele se calculează pe baza salariului minim. Un punct de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie.

Pensiile vor fi majorate cu 5%

Pensiile vor creşte cu 5 procente, de anul viitor. Premierul Victor Ponta susţine că noul buget poate susţine majorarea pensiilor cu până la 5%, faţă de indexarea anuală.  Asigurările premierului vin după ce, luna trecută, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus că se lucrează şi la o măsură pentru majorarea pensiilor mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.