Liderul Partidului Liberal Reformator(PLR) Giurgiu, Toma Petcu, a oferit, vineri, 3 octombrie, în conferinţă de presă, explicaţii, la solicitarea jurnaliştilor, cu privire la votul dat de consilierii formaţiunii sale în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean.

Petcu a recunoscut faptul că a avut loc, anterior întrunirii de la CJ, o discuţie între el, vicepreşedintele PSD şi al Consiliului Cristian Marciu şi Răzvan Cuc, privind promovarea noii majorităţi la judeţ, iar discuţiile au vizat inclusiv proiectele faimoase.

În ceea ce priveşte drumul de la Gogoşari, Toma Petcu a declarat că documentaţia proiectului de hotărâre ar fi fost incompletă.

„Domnul preşedinte Mustăţea a evitat să pună în anexele proiectului documentaţia tehnico-economică, studiul de fezabilitate şi caietul de sarcini. Nu cred că un proiect de o asemenea anvergură poate fi aprobat doar cu câteva extrase din documentaţia tehnico-economică aferentă”, a zis liderul PLR Giurgiu.

Pe de altă parte, legat de proiectul privind indemnizaţiile persoanelor cu handicap, Petcu a zis: „Domnul Mustăţea are o strategie aparte legat de aprobările de buget. Când îşi doreşte să modifice bugetul, introduce întotdeauna un subiect delicat pentru populaţie alături de alte interese personale. Nu mi se pare normal să introduci în acelaşi proiect de hotărâre, de exemplu, şi reparaţii de un miliard la un acoperiş pentru un centru de informare de la Parcul Natural Comana şi cumpărarea a 2 uşi glisante de vreo 800 de milioane”. Toma Petcu a spus că nici măcar nu ar fi fost specificată destinaţia acestor uşi.

Liderul PLR Giurgiu a criticat inclusiv faptul că, deşi i s-a cerut şefului de la judeţ, în repetate rânduri, să separe ajutoarele financiare, făcând proiecte pentru fiecare în parte, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Sunt amestecaţi toţi, persoane fizice, juridice cu biserici, asociaţii(…) Mustăţea are un stil aparte de a acoperi alte interese printre lucruri normale”, a precizat liberalul-reformator.

El a mai spus că, într-adevăr, consilierii PLR au fost puşi într-o situaţie delicată la şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean. „Aceea de a alege între o hotărâre ce poate fi nedreaptă pentru o parte bună a populaţiei, dar nici nu am dorit să favorizăm interesele domnului Mustăţea. Asta am cerut şi noi în comisii, să fie propuse proiectele separat şi sigur trecea acela privind persoanele cu probleme”, a subliniat el.

Toma Petcu l-a acuzat pe Vasile Mustăţea şi de faptul că ar fi speculat politic acest moment şi a menţionat că, şi dacă nu va convoca cel din urmă o şedinţă extraordinară pentru aprobarea proiectelor importante, soluţii există.

„Şedinţele extraordinare pot fi convocate şi de o treime dintre consilieri. Gata, s-a plâns destul, şi-a făcut numărul! Dacă Mustăţea nu-şi doreşte să ajute aceste persoane şi vrea în continuare să speculeze politic şi se va încăpăţâna, vom găsi numărul suficient de consilieri să convocăm şedinţa şi subiectul va fi închis”, a mai spus liderul PLR Giurgiu, Toma Petcu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.