descărcareDespre datoriile de peste șase miliarde de lei vechi pe care le înregistrează SC TRACUM SA, singura societate care oferă serviciile de transport în comun din municipiu, s-a tot vorbit. Parc auto învechit, costuri ridicate de întreținere, curse (a se citi autobuze) pline până la refuz cu pensionari care beneficiază de transport gratuit și care, pur și simplu, se plimbă cu aceste autobuze. Cam așa s-ar putea descrie, în puține cuvinte, situația în care se zbate societatea de transport din municipiu.

Și, cum la sfârșitul acestui an expiră delegarea – emisă de Primăria Giurgiu – pentru asigurarea serviciului de transport în comun în oraș, aleșii urbei au avut pe masa de ședință, la ultima „ordinară” (derulată joi, 2 octombrie), un set de proiecte menite a asigura giurgiuvenilor un transport în comun la standarde mult mai bune. Caiete de sarcini, comisii de licitație, cam asta au avut de aprobat consilierii locali.

„Serviciul de transport public în comun este asigurat, tot în urma unei licitații, încă din 2010”, spunea, cu puțin înaintea ședinței, la o conferință de presă,primarul Nicolae Barbu. „Dar, din păcate, la vremea aceea s-a venit în consiliu cu o propunere de caiet de sarcini „croit” pentru ca Tracum să câștige licitația. Acum, venim cu un caiet de sarcini care să ne permită să acceptăm pe cel care, într-adevăr, merită”, a mai precizat primarul municipiului.

Știut fiind faptul că o parte a persoanelor trecute de vârsta a treia folosesc oarecum în exces mijloacele de transport în comun, primarul Barbu a venit și aici cu o soluție: „Lunar, Primăria decontează către TRACUM 900 de milioane de lei vechi pentru aceste gratuități. Vom cere câștigătorului, pentru a avea și noi, la un moment dat, un control, introducerea de carduri, și de cititoare de carduri în mijloacele de transport. Cardurile pentru categoriile care beneficiază de gratuitate vor fi livrate beneficiarilor, vor fi nominale (cel mai probabil) și astfel vom ști cine și cât merge cu autobuzul”.

Termenul dat pentru punerea în aplicare a tuturor solicitărilor Primăriei este de trei luni de la câștigarea licitației. Totodată, suma care va fi suportată de Primăria Giurgiu pentru achitarea acestor gratuități rămâne neschimbată: 900 de milioane de lei vechi.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.