tariceanu1 Vizita la Giurgiu a președintelui Partidului Liberal Reformator, candidatul la președinție din partea acestei formațiuni politice, Călin Popescu Tăriceanu, a debutat cu o întâlnire, la sediul Primăriei Municipiului, cu primarul Nicolae Barbu și cu investitori și cu membrii PLR ai consiliilor local și județean.

În cadrul discuțiilor avute cu aceștia, Călin Popescu Tăriceanu a adus în discuție un subiect care ar putea constitui, în opinia sa, cea mai bună variantă de dezvoltare a zonei, atât pentru județul Giurgiu, cât și pentru celelalte județe aflate în sudul țării: Strategia Dunării.

tariceanu3„Am propus acest subiect cu mai mulți ani în urmă, când eram premier al României, și, sprijinit, la acea vreme, de premierul Austriei, am depus la Uniunea Europeană un proiect care viza dezvoltarea economică și socială a statelor riverane Dunării: Strategia Dunării”, preciza Călin Popescu Tăriceanu.

În strategia concepută de el, principalul obiectiv îl constituie realizarea de noi porturi atât pentru mărfuri, cât și turistice, dar și îmbunătățirea infrastructurii deja existente: poduri peste Dunăre, porturi deja aflate în activitate.

tariceanu1Totodată, mai menționa candidatul PLR, nu și-a regăsi oportunitatea în această strategie de dezvoltare o continuare a lucrărilor la Canalul Dunăre-București, deoarece, menționa acesta, „capacitatea noastră de decolmatare a porturilor este cu mult întrecută de capacitatea Argeșului de a aduce aluviuni. Pentru o mai bună înțelegere a ceea ce spun, ar trebui readus în discuție acel „Decalog al Dunării”, despre care eu am vorbit acum patru ani într-o publicație economică de specialitate”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, primarul municipiului, Nicolae Barbu, afirma, în deschiderea întâlnirii cu fostul permier: „Este o onoare pentru noi prezența dumneavoastră aici, mai cu seamă că, în perioada cât ați fost prim-ministru, atât municipiul, cât și județul Giurgiu au beneficiat de sume importante de bani pentru dezvoltare. Multe dintre lucrurile pe care le vedeți azi în Giurgiu vi se datorează, pentru că, până la urmă, cu toții suntem suma lucrurilor bune făcute de-a lungul timpului”.

tariceanu4Ca o amintire a trecerii sale prin Giurgiu, Călin Popescu Tăriceanu a primit, din partea edilului municipiului, o plachetă cu imaginea a două clădiri-simbol ale orașului: Turnul cu Ceas și Colegiul Național „Ion Majorescu”.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.