Candidatul Partidului Liberal Reformator(PLR) la alegerile prezidenţiale, fostul premier Călin Popescu- Tăriceanu, actualmente preşedinte al Senatului, a venit, miercuri, 24 septembrie, la Giurgiu, într-o vizită ce se înscrie, desigur, într-un calendar al unor asemenea întâlniri, în prag de campanie electorală.

După o întrevedere cu Executivul Primăriei municipiului, o vizită la două fabrici din Zona Liberă, Tăriceanu s-a întâlnit şi cu jurnaliştii locali, iar după ce le-a prezentat pe scurt ce a cuprins programul său inaintea conferinţei de presă, a răspuns la toate întrebările.

Una dintre acestea s-a referit la „asemănările” între PNL şi PLR. Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în afară de cuvântul „liberal” pe care îl conţin ambele, nu mai există vreo altă asemănare. Pentru că, a declarat el, cei din PNL ar fi abandonat ceea ce însemna partidul, ca ideologie, doctrină, o formaţiune politică având o vechime de 139 de ani, aderând la Grupul Popularilor din Parlamentul European.

„Oamenii au votat un partid liberal, nu un partid popular. Decizia PNL de a adera la PPE este un act de trădare(…). PLR este, în acest moment, singurul partid liberal”, a spus Tăriceanu.

În mod firesc, a trecut la o scurtă caracterizare a liderului PNL, candidat la prezidenţiale, Klaus Iohannis. „Este un fel de cititor de prompter în partid. Interesul lui Iohannis este concentrat pe câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar partidul este o simplă pârghie, un simplu mod de a-şi atinge scopul. Iohannis nu este un reprezentant al liberalismului, nici măcar prin discurs”, a precizat liderul PLR.

Întrebat, de asemenea, dacă relaţiile- acum „excelente”- între el şi PSD vor rămâne aceleaşi în cazul în care Tăriceanu şi Ponta ajung în turul II, fostul prim-ministru a replicat: „Nu ştiu dacă în politică acest cuvânt <<excelent>> se potriveşte. Suntem adversari în alegeri. Eu am altă viziune, am propria mea idee despre România de mâine, dar nu cred că eu şi domnul Ponta trebuie să ne dăm cu parul în cap. Eu n-am de gând să cobor la nivelul actualului preşedinte al ţării şi nici Victor Ponta văd că nu o face. Putem fi, în anumite domenii, parteneri(…). Există o coaliţie, iar premierul înţelege şi menţine relaţia de parteneriat corect”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.