Săracul. Îmi imaginez câtă jenă, chiar ruşine poate să simtă Iohannis din cauza românilor lui puşi pe veselie, chestie pe care pun pariu că el n-o înţelege, la întâlnirile serioase cu membrii ACL din ţară.

În ce fel poate să contrasteze „seriozitatea” lui de neamţ cu exuberanţa unui Ludovic de care se ruşinează până şi seniorii de la Giurgiu (Dragoş Ujeniuc, de pildă, a declarat recent că îl va suna personal pe Orban pentru a-i transmite că treaba cu „cineee eeee cel maaai…” a fost complet nepotrivită. Penibilă. De data asta, poate să-i dea un sms de adio!).

La întâlnirea lui Klaus Iohannis cu reprezentanţii ACL Suceava, Ludovic Orban a făcut-o şi mai lată decât data trecută, „şoptindu-i” la microfon prezidenţiabilului câteva versuri din melodia „Cântă cucu-n Bucovina”.

Ei, în popor, cucul este considerat o pasăre „prevestitoare”. Potrivit revistacultura.ro:

„Cucul este singura pasare a carei ambivalenta este clar ilustrata in credintele populare. El este si benefic, dar si malefic, „face a bine“, dar si „a rau“. Cântecul sau, in functie de locul unde este auzit, poate prevesti atât raul (moartea, boala, nenorocul, saracia, singuratatea), când il auzi cântând din spate sau din stânga, cât si binele (sanatatea, norocul, bogatia, implinirea erotica), când il auzi cântând din fata sau din dreapta.”.

Pe scena de la Suceava, singurul din dreapta cântăreţului Orban era un fotograf. Să-i fie de bine!

Apoi, poate ca să nu se simtă stingher între atâţia români veritabili, preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a venit în costum de pădurar bavarez şi i-a spus lui Iohannis „Bun venit în Bucovina” atât în română, cât şi în limba germană.iohsaaaanis si cucul

Ce-are pădurea cu Flutur n-are fluturele cu cucul. Însă ce are cucul cu Iohannis şi ce are Iohannis cu noi?

Şi, probabil, pentru ca Neamţul să nu uite, totuşi, că este unde este, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte PNL, s-a prezentat în costum popular naţional la aceeaşi întrunire electorală. Că, de fapt, suntem mândri că suntem români, să n-o mai dăm cotită! Băi, au pus mâna pe slogan social-democraţii înaintea lor! De fapt, despre ce vorbim, n-aveau ce face liberalii cu acesta acum, dar frustrarea trebuie că rămâne.

Şi nu vă bucuraţi pentru că v-au aplaudat cei din sală, doar nu v-or fi huiduit acolo. Doar că, uite, o strofă relevantă pentru dumneavoastră, din acelaşi cântec:

„Cânta cucu sus pe casă/ Toţi feciorii stau la masă, măi, măi/ Nici nu beau nici nu manâncă, / Dar sunt suparaţi şi cânta, măi, măi”.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.