gazon3Curtea Constituţională (CC) a respins, duminică seară, cele două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie, depuse de Marin Duță și Robert Dragomirescu.

Judecătorii CC au dezbătut contestaţiile începând cu ora 21.00 şi au decis, după câteva zeci de minute, să le respingă.

Curtea precizează, într-un comunicat, că deciziile de respingere a contestaţiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

Hotărârile Curţii sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

„Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Înaintea începerii dezbaterii contestaţiilor, preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, afirma că nu-şi aminteşte ca vreo astfel de contestaţie înaintată CC să fi fost admisă, însă trebuie judecate toate.

„Verificăm toate contestaţiile”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale (CC), la intrarea în sediul instituţiei.

Zegrean a explicat că o contestaţie de acest fel înaintată CC trebuie dezbătută, chiar dacă în ea nu sunt reclamate aspecte ce ţin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Cele două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta au fost depuse, sâmbătă seară, de „două persoane fizice, în nume propriu”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.