melescanuSurpriză sau nu, anunțul făcut de Teodor Meleșcanu, fost șef la SIE, că va candida la prezidențiale, nu a mai luat pe nimeni pe nepregătite. Mare parte a clasei politice se aștepta la o asemenea mutare din partea lui Meleșcanu, mai cu seamă că acesta are „antecedente” în materie:  în 2000, Teodor Meleșcanu s-a numărat printre candidații de atunci la Cotroceni, din partea ApR, scorul obținut atunci fiind de sub două procente; în 2009, a fost unul dintre cei care au declarat că, în 2004, la Ploiești a avut, loc, într-adevăr, un incident în care a fost implicat Traian Băsescu, dar…doar atât!

Acum, în ziua încheierii depunerii candidaturilor, Teodor Meleșcanu anunță, oficial, că se înscrie din nou în cursa pentru prezidențiale. Întrebarea care se pune, în aceste condiții, este al cui joc îl face fostul șef SIE?

Unii ar spune că ajută stânga politică, prin „ruperea” de voturi de la candidații de dreapta, în special de la candidatul ACL, Klaus Iohannis, pentru ca, în turul al doilea, să îl susțină pe Victor Ponta. Alții spun că ar putea fi „colacul de salvare” al dreptei, în cazul în care Klaus Iohannis nu ar mai putea continua cursa pentru Cotroceni, știute fiind tot mai desele vizite pe la DNA sau ANI ale acestuia.

Pe de altă parte, Teodor Meleșcanu candidează din partea unei formațiuni politice „fantomatice”, o „Alianță Națională” constituită din mai multe ONG-uri și partide, al cărei lider este Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate și în rezervă.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.