Premierul Victor Ponta, președintele PSD, şi-a lansat sâmbătă, 20 septembrie 2014, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui eveniment desfăşurat pe Arena Naţională, în prezenţa a 70.000 de oameni, din Giurgiu fiind prezente la eveniment 1850 de persoane.gazon1

Preşedintele PSD Victor Ponta, împreună cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, şi-au făcut intrarea în Arena Naţională însoţiţi de vicepremierul Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele PC, vicepremierul Daniel Constantin, preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea. Pe scenă, alături de Victor Ponta, s-au mai aflat sâmbătă vicepreședinții PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Rovana Plumb, Lia Olguţa Vasilescu, Dan Şova, Gabriela Firea și Corina Creţu, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea și Mihai Sturzu, președintele TSD.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este cel care a vorbit în deschiderea lansării.tribuna9

„Suntem mulți pentru că suntem buni, dar suntem buni pentru că suntem uniți. Sper din tot sufletul ca pe 16 decembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta președinte”, a spus Dragnea.

După discursul vicepremierului, au urmat o serie de mesaje video de la președintele Parlamentului European, Martin Schultz, și de la mai mulți premieri europeni.

Al doilea discurs a fost cel al fostul premier bulgar Serghei Stanisev, presedintele PES, care a surprins plăcut publicul prezent, vorbind în limba română.  „E timpul să-l alegeți pe Victor Ponta noul președinte. România are nevoie de aceasta victorie, Europa are nevoie de aceasta victorie”, a spus Stanisev. tribuna4

Discursul sau a fost urmat de alte mesaje de susținere din partea unor politicieni, oameni de sport, academicieni, artiști (Irinel Popescu, Helmuth Duckadam, Marian Simion, Sorin Ilfoveanu), toate redate pe ecranele stadionului.

  • Discurs lui Victor Ponta – mesaje clare

Vizibil emoționat, Victor Ponta a avut un discurs la obiect, cu mesaje punctate. Principala idee lansată în discurs, dar și tema campaniei prezidențiale, a fost „Mândri că suntem români”, încheindu-și discursul cu versurile melodiei cântate de Tudor Gheorghe: „Aici este țara mea, și neamul meu cel românesc/ Aici eu să mor aș vrea, aici vreau eu să trăiesc!”.tribuna3

Victor Ponta a făcut un apel către români să fie alături de el în ceea ce va însemna marea unire, afirmând că mai sunt 55 de zile până ca aceasta să poată deveni realitate.

‘Vă rog să vă gândiţi toţi românii la acest lucru – putem împreună să facem o schimbare a ţării noastre. (…) Vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră. Vedeţi că iese soarele şi în ţara noastră. Mai avem foarte puţin, mai avem 55 de zile şi încă o bătălie de câştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, vă chem pe toţi să fim împreună pe drumul spre marea unire a tuturor românilor’, a spus premierul.tribuna2

Președintele PSD a susţinut că vrea să fie un preşedinte al tuturor românilor, al tuturor acelora care vor o schimbare reală, al celor care îl vor şi care nu îl vor. ‘Stimaţi colegi, sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine. Acel preşedinte vreau să fiu şi vă chem să fiţi împreună alături de mine în această bătălie către marea unire’, a fost mesajul preşedintelui PSD.

Lansarea candidaturii lui Victor Ponta s-a făcut chiar în ziua în care acesta a împlinit 42 de ani.tribuna1

 

  • „Surprize” în delegația giurgiuvenilor

Printre cei 1850 de giurgiuveni prezenți la manifestarea de la Național Arena au apărut și câteva figuri „surpriză”, motiv în plus pentru ca pe Vasile Mustățea să îl treacă tot mai des fiori reci pe spinare. Primari pe care el îi considera „trup și suflet” pentru PNL (Gostinari – Marin Ion, Oinacu – Laurențiu Burtavel, Adunații Copaceni – Ion Tache și Grădinari – Florea Tudor), toți făcând, acum, parte din delegația social-democrată. Alături de membrii UNPR s-a aflat  primarul comunei Malu, Eugen Șoavă.

Oana CĂLIN

Foto: O.CĂLIN / C. SFETCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.