dinuuuCampionul evoluțiilor pe scena politicii giurgiuvene, Ionel Dinu și-a căpătat, de-a lungul vremii, titlul de „migraționist” pe drept cuvânt.

A pornit în periplul său politic pe linia Partidului Democrat, unde nu a stat însă prea mult. A făcut echipă bună cu Octavian Dascălu, un alt personaj controversat al politicii giurgiuvene, dar care a avut bunul simț de a se retrage la timp din lumina reflectoarelor. Dinu, în schimb, dat la o parte din PD, s-a văzut „nevoit” să își caute refugiul în altă formațiune politică. A apelat la serviciile unui așa-zis social-democrat, Tudorel Țone, care i-a facilitat accesul, mai întâi în PSD. Unde Ionel Dinu al nostru, pentru că tot județul s-a pricopsit cu acest personaj, nu a făcut, din fericire, prea mulți pureci. Odată cu trecerea „mentorului” său, Marin Anton, în barca PNL, după o altă scurtă escală pe la PD-l, Ionel Dinu s-a „zugrăvit” în galben, imprimându-și pe piept săgeata albastră, liberală. Cu aceasta, a țintit și a și nimerit…pe un scaun de consilier local. A pândit momentul înființării Fundației Mișcarea Populară, și…țup! în rândurile acesteia. A profitat de faptul că în consiliul local listele au fost comune, pe USL, și astfel, până la apariția Ordonanței 55, a jonglat cu titlul de „fund”-aționist. Adică, dom’le, sunt membru al unei fundații, nu mă puteți da afară din Consiliu! Și astfel, circa jumătate de an, a sfidat un consiliu local și un electorat, oscilând în luarea deciziilor, votând nu pentru interesul giurgiuvenilor, ci pentru propriul interes (sunt știute zvonurile conform cărora votul lui Ionel Dinu pentru aprobarea extinderii ADI – propus de foștii săi colegi liberali – ar fi costat, nici mai mult, nici mai puțin, decât trei sute de milioane de lei vechi!).Și toate aceste plimbări s-au tot repetat, funcție de interesul pe care îl avea Ionel Dinu, astfel că șirul adeziunilor sale se pierde. Și el este cel care, săptămână de săptămână, dă lecții de moralitate celorlalți politicieni din Giurgiu!

Astfel, dacă este să enumerăm formațiunile politice prin care s-a perindat personajul nostru, doar PRM, PNȚ-cd și PP-DD nu i-au făcut, până în prezent, nicio ofertă de a deveni membru.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.