tarani la pnlSală plină și de oameni, și de mirosuri! Căldură insuportabilă, aer închis! Oameni care, în proporție de peste 95% nu prea știau ce caută acolo. Știau doar că trebuie să strige, că așa le-a spus domnu’ primar. „Dar vaca mea, s-o descurca bărbatu-meu s-o mulgă cum trebuie?” se întrebau câteva femei, în vârstă, cu basmale în cap. Pentru că acesta a fost, de fapt, publicul „însuflețit”, susținător „frenetic” al lui Klaus Iohannis, neamțul care a călcat pentru prima dată la Giurgiu și care i-a privit, de sus (și la propriu, și la figurat) pe cei care erau adunați în sală: angajați ai Consiliului Județean, ai câtorva primării rămase – încă – fidele lui Mustățea (Săbăreni, Cosoba, Adunații Copăceni, Malu, Oinacu, Gostinu și Grădinari), bătrâni și…copii! Care fluturau stegulețele cu chipul candidatului la președinție, fără să înțeleagă ei prea mare lucru. Plus membrii galeriei, despre care s-ar spune prin urbe că strigă pentru oricine îi plătește!

DSCF1285-001De remarcat a fost „criza” de aleși locali din municipiu: în afara lui Titi „Goarnă” Gavrilă, niciun alt consilier județean; în afara lui Liviu Popazu, Gheorghe Spoială și Marian Măroiu, niciun alt consilier local. Aaaa! Ba nu…a fost un consilier local (fost)! Marius Stanciu, fostul PP-DD-ist controversat, despre care presa locală spunea, cu ceva timp în urmă, că i s-a vândut lui Mustățea pe ceva mai mult de 30 de arginți! Cât despre parlamentari, singurul pe care îl mai are PNL, Lucian Iliescu, nu a fost prezent! Iar pe Vasile Mustățea l-a luat, din ce în ce mai des, inima! Drept pentru care maestru de ceremonii a fost…Gheorghe Ștefan, președintele PD-L Giurgiu. Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că, de fapt, la Giurgiu PNL nu mai există, ci a fost…asimilat de PD-L, și că, pe plan local cel puțin,  Iohannis este perceput ca fiind, de fapt, candidatul PD-L-ului, și nu al PNL-ului! Că PNL-ul a cam dispărut la nivel de Giurgiu s-a văzut clar la finalul ședinței, când imnul intonat și…aplaudat frenetic de spectatorii dornici să iasă cât mai repede  din sală a fost cel al…PD-L! Așa că liberalii lui Mustățea…nu prea mai sunt!

DSCF1280-001Deci, a fost Iohannis la Giurgiu! Ne-a privit pe toți de sus, ca pe niște provinciali! A avut – ca și restul celor prezenți pe scenă – un discurs din care nimeni nu a înțeles mai nimic, a aruncat „nada” cu locurile de muncă (o fi uitat că în guvernarea PD-L, alături de care „dansează” acum, s-a înregistrat cea mai mare rată a șomajului, că atunci s-au închis cele mai multe IMM-uri, că…..și lista poate continua, și să nu ne spună el că Sibiul are rata de șomaj aproape zero, pentru că statisticile spun altceva!), a avut o întâlnire cu presa la ale cărei întrebări (în special cele puțin mai incomode) nu a dat niciun răspuns clar. A dovedit, dacă mai era nevoie, că a venit la Giurgiu „doar ca să vină”, și, dacă l-ai fi întrebat înainte de a ajunge în orașul de pe Dunăre unde trebuie să ajungă, cu harta în față, teamă mi-e că nu ar fi indicat orașul corect!

Și, ca să încheiem cu evenimentul cu gust amar de marți seara (să se fi abătut asupra orașului cele trei ceasuri rele?), în fața Teatrului „Tudor Vianu”, a stat parcat, ore bune, un autocar „de campanie” (apropo, campania electorală parcă nu a început, nu????) cu chipul lui Iohannis și…cu numere de înmatriculare de Satu Mare! Să nu mai fi găsit Vasile susținători și să fi cerut ajutor toooooocmai din nordul țării? Asta în timp ce Iohannis este „sponsorizat” în călătoriile sale de un importator GERMAN de automobile!

No comment mai mult!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.