Un tânăr suficient de carismatic şi, probabil, de-a dreptul valoros, dacă a fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu, dar mai ales dacă a rămas pe poziţie şi în cele ale lui Boc. Dumnezeule, că doar nu vorbim despre vreo nuanţă de traseism aici, ci doar despre doctrină, datorie şi justiţie…

Recunosc că, înainte să scriu, după ce l-am ascultat azi, am căutat, pentru confirmare, pe Internet, date despre domnia sa. Care domnie, se ştie, vrea pe scaunul primului-ministru al României, în cazul în care Iohannis iese boss.

Cătălin Predoiu. Un tânăr carismatic, fie, aplaudat acum de liberalii care, în urmă cu câţiva ani, i-au cerut să plece din partid pe motiv de… Boc şi Putere, Băsescu şi funcţie.

Wikipedia zice aşa:

„Ca urmare a acceptului lui Predoiu de a-și continua activitatea în Guvern deși partidul din care făcea parte (PNL) trecuse în opoziție, liberalii i-au cerut să părăsească partidul acuzându-l de lipsă de caracter și de lipsă de decență politică față de partidul care l-a făcut ministru și l-a pus pe listele de deputați. Ca urmare a nominalizării sale ca ministru, Predoiu a declarat că s-a autosuspendat la 19 decembrie 2008 din calitatea de membru al PNL, filiala Buzău, declarându-se „surprins” de atacurile dure ale unor colegi de partid. El a motivat că dorește să-și poată continua proiectele începute la venirea sa în Ministerul Justiției”.

Şi, „frumuşelul” Predoiu s-a înscris în PDL. Până atunci, însă, s-a mai întâmplat ceva. Şi tot Wikipedia notează: „Deși acesta a fost acuzat de presă că firma de avocatură Zamfirescu Racoți Predoiu, unde este avocat asociat, a fost în ultimii ani principalul consultant pe probleme juridice al grupului Rompetrol (condus de către miliardarul Dinu Patriciu), președintele Traian Băsescu a declarat că „speculațiile legate de activitatea anterioară a acestuia nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în Ministerul Justiției” și că „un bun avocat comercial poate reprezenta pe oricine, inclusiv pe mine, inclusiv pe premierul Tăriceanu”.

Pentru cei cu adevărat interesaţi, scurta sa biografie sa poate fi citită aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83t%C4%83lin_Predoiu#Ministru_al_justi.C8.9Biei

Şi vine Cătălin Predoiu, marţi seară, pe 16 septembrie 2014, la Giurgiu. Invitat să ia cuvântul, el ia poziţia unei Albă ca Zăpada iubitoare de liberali, de Iohannis şi de ţară, ridică tonul pen’ că, să n-o mai dăm cotită, asta prinde la români(se străduieşte şi Iohannis, dar nu prea îi iese, colegii din presa locală să mă contrazică!), şi vorbeşte de parcă ar fi un extraterestru binevoitor, rupt de tot ce s-a întâmplat în ţara asta pe când era şi el ministrul. Ministru PDL. Ditamai ministrul. Ditamai criticatul şi renegatul de prietenii de acum.

OK, a fost omul Justiţiei, poate că n-avea timp de ieşit la bere cu ceilalţi miniştri, de exemplu cu cei ai Dezvoltării, Educaţiei, Muncii, ca să afle cum stă treaba în ţară şi din alte puncte de vedere. O ştim toţi, deh, când te sună şeful, eşti la culcare! Culcat, mă iertaţi!

Şi vine Cătălin Predoiu la Giurgiu, ziceam, într-un judeţ de care toţi, băi, dar toţi spun că e cel mai sărac, dar aproape nimeni nu face nimic, NICIODATĂ, şi exclamă: „românii se zbat în sărăcie!” şi dă vina pe Ponta pentru falimentul IMM-urilor, pentru birocraţia nesimplificată, pentru care el, în toate cele 4 guverne în care a fost păstrat, n-a ridicat un deget. Poate l-o fi ridicat pe ăl mai expresiv, că dacă era degetul bun, se simţea ceva. Şi să nu-mi spună că din postura de ministru al Justiţiei n-avea nicio treabă cu asta. Că avea şedinţe de partid şi putea să-i tragă de urechi sau de codiţele blonde şi carismatice(abia aştept declaraţiile Elenei Udrea despre el!) pe colegii lui. Ca să le fie bine românilor pentru care vrea el acum să devină premier.

O singură chestie mi-a rămas în minte, legat de IMM-uri: cu câtă ardoare criticau liberalii impozitul forfetar, inventat de PDL, în vremea când Predoiu era pro-Băsescu! Şi câte firme au dat faliment ATUNCI, nu acum. Dacă tăceai, premier te făceai! Probabil.

Şi vreau să ştiu un lucru: de ce, ulterior, în conferinţa de presă, după evenimentul politic de la Teatrul „Tudor Vianu”, candidatul la Preşedinţie, liberalul Klaus Iohannis, critică, întrebat fiind, politizarea instituţiilor prin „montarea”(termenul îmi aparţine) acolo a propriilor oameni, dincolo de competenţe, ci mai degrabă ca o răsplată?

Mamă- mamă, e bine de ştiut, aviz amatorilor de funcţii.

Şi de ce spuneţi că vreţi o „altfel de politică”, vorba sloganului celor de la PMP, când aduceţi în faţa românilor aceiaşi oameni, care s-au tot rotit, pe la diverse partide, de la voi la ei, de la ei iar la voi? Altfel , cuvântul acesta „altfel”, în toată nebunia asta nu este nici măcar faptul că domnul Cătălin Predoiu e aplaudat de liberalii care au făcut alianţă cu PSD ca să scape inclusiv de el.

Punct.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.