Untitled-1Pentru Vasile Mustățea, a minți este egal cu a spune orice, doar-doar șefii de la București vor „mușca” din momelile politice (?) ale acestuia.

Mai întâi, să luăm Ordonanța 55. A fost întoarsă pe toate fețele, a fost criticată în gura mare de cei cărora le-au plecat aleșii sau de cei la care nu s-a înghesuit nimeni să alerge cu adeziunea.

Cel mai elocvent exemplu este președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, care, deși e din ce în ce mai singur în sediul PNL-ului din Giurgiu, nu concepe acest aspect. Declarațiile sale din cadrul unei recente conferințe de presă sunt mai mult decât elocvente:„ Ordonanța pe lângă faptul că este imorală și neconstituțională arată și disperarea PSD care știe deja că a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie, conform sondajelor credibile de opinie și nu a celor comandate de te miri cine și cui.”  Să se fi transformat oare, peste noapte, Vasile în Mama Omida, încât să știe care va fi rezultatul alegerilor prezidențiale din această toamnă? Să fi uitat oare Mustățea ce scoruri s-au obținut, măcar la nivel de județ, dacă nu la nivel național, la europarlamentare? De altfel, Mustățea susține sus și tare că de la el, de la PNL, nu a plecat niciun consilier județean, chiar dacă adevărul este cu totul altul: adeziunile și declarațiile, depuse de mai mulți aleși județeni ai PNL, prin care își demonstrează calitatea de membri ai altei formațiuni politice, și nu a celei conduse de Mustățea.

Mai mult, deși cu puțin timp înainte de scoaterea pe piață a Ordonanței, afirma că el, Vasile Mustățea, este dispus să îi primească înapoi pe „fii (n.r. – a se citi „primarii”) rătăcitori”, în marea lui mărinimie, acum, în aceeași conferință de presă, susținea contrariul:

„ Oricum pe Mihai Dobre, primarul din Mihăilești, și pe Petre Nicolae, primarul din Ulmi, personal nu îi voi mai primi în PNL. Pentru Petre Nicolae m-am bătut personal prin tribunale și am câștigat pentru el procesele, iar acum ceea ce a  făcut…  plecând  tocmai la cei care îi vroiau gâtul, mi se pare complet imoral! Personal, repet, nu-i voi mai primi în partid, dar conform statutului trebuie să supun cererea lor, Biroului județean.”

Întrebarea care se pune, în acest caz, este: dar pe cei doi primari (și nu numai, ci pe toți cei care i-au întors spatele) i-a întrebat, cumva, Mustățea, dacă mai vor să se întoarcă la „sânul” lui?

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.