pompieri-autospecialaCu ocazia împlinirii a 166 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii şi sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” al judeţului Giurgiu organizează, atât în municipiu, cât și la subunitățile din județ, o serie de activităţi specifice.

Dacă vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 10.00, în municipiul Giurgiu, intrarea Videle nr. 26 a avut loc prezentarea unui prototip de echipament pentru salvarea vieţii din mediile ostile, dispozitiv care poate fi folosit cu succes în cadrul intervenţiilor de scoatere a persoanelor din spaţii înguste (fântâni, puţuri,etc), dar și finalele competiției de minifotbal „Cupa 13 Septembrie”, în Parcul Elevilor, începând cu orele 17,30 și 18, 45. De asemenea, timp de două zile, vineri și sâmbătă, toate subunitățile din județ (Giurgiu, Colibaşi, Greaca, Bolintin Deal, Roata de Jos şi Mihăileşti) vor avea porțile deschise doritorilor de a afla detalii despre modul de lucru al pompierilor.

Sâmbătă, 13 septembrie 2014 între orele 16.00-22.00 – expoziţie de tehnică de intervenţie în Parcul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu (autospeciala de lucru cu apă şi spumă, cort prim ajutor, ambulanţa, autospeciala cu şenile); cu această ocazie vor fi făcute simulări, conform specificului instituţiei: stingere incendiu, descarcerare, monitorizare funcţii vitale, etc.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.