psd 1Peste 400 de social-democraţi giurgiuveni au participat, vineri, 12 septembrie, la Conferinţa Judeţeană a PSD Giurgiu, desfăşurată în acelaşi timp cu şedinţe similare susţinute în toate organizaţiile judeţene ale formaţiunii politice.

Evenimentul de la Giurgiu a fost găzduit de Ateneul „Nicolae Bălănescu”, fiind prezenţi membri vechi, dar şi colegi noi, primari, consilieri locali, cei din organizaţiile de tineret, seniori şi femei.psd 3

Vorbim despre un eveniment politic în premieră la nivel naţional, ţinând cont de tehnica folosită- de tip „videoconferinţă”-, iar acţiunea s-a derulat, totodată, cu decenţă, încredere şi discursuri motivatoare.

De la Giurgiu, pentru susţinerea candidaturii sale la prezidenţiale, Victor Ponta la primit o majoritate de voturi, respectiv 9.368.psd 4

Înainte ca această Conferinţă Judeţeană să se transforme, prin preluarea discursurilor de către conducerea centrală a partidului, aflată la Alba Iulia, într-un Congres Extraordinar al PSD, liderii social-democraţi giurgiuveni au transmis colegilor lor câte un mesaj. În primul rând, le-au mulţumit tuturor pentru munca depusă şi pentru rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare. Apoi, a fost relevat faptul că echipa PSD Giurgiu este, la acest moment, cea mai puternică din judeţ. Şi, nu în ultimul rând, s-a vorbit despre Victor Ponta ca un preşedinte tânăr, cel mai potrivit pentru această funcţie, care a demonstrat, din fruntea Guvernului, că poate ridica această ţară şi să o ducă acolo unde îi este locul.

Primarul municipiului Giurgiu şi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, Nicolae Barbu, a subliniat aspectul alegerilor, în general, cu bucurie sau cu descumpănire, amintind de momentul 2009.psd 12

„Cred că avem forţa să gândim pozitiv pentru alegerile din noiembrie, anul acesta. Avem o muncă grea, o activitate susţinută pe care trebuie să o facem, astfel încât, să ne bucurăm, 17 noiembrie să fie ziua bucuriei”, a spus Barbu.

Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, dar şi al Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu a reamintit cum vor fi alegerile din noiembrie, procedural şi organizatoric vorbind, de la număr de secţii şi până la militanţii care au în administrare micro-hărţile politice. La Giurgiu, sunt 3.500 de astfel de militanţi, a anunţat Marciu.psd 7

„Sunt convins că această organizare a PSD, şi mulţumesc din nou pentru toată munca depusă de dumneavoastră până acum, la îndeplinirea sarcinilor de partid, va duce la victoria uniunii noastre, iar Victor Ponta va fi preşedintele României”, a subliniat Cristian Marciu.

Primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, şi-a încurajat toţi colegii edili în ceea ce priveşte apropiatul scrutin. „Îi rog să facem tot ce putem ca la aceste alegeri nu doar să păstrăm PSD Giurgiu pe locul III, ci chiar să-l urcăm pe II, iar pentru asta trebuie mobilizare şi muncă”, a subliniat Dobre.psd 8

Şi deputatul PSD Florian Nicolae a exprimat, la un moment dat, aceeaşi idee.

„Avem şansa din nou să arătăm României că PSD Giurgiu are capacitatea de mobilizare, că suntem o echipă puternică şi unită pentru a obţine cel mai bun scor electoral. Trebuie să dăm dovadă de unitate şi consens”, a spus Nicolae.

Vicepreşedinte la nivel central al Femeilor Social-Democrate, Aurelia Dobre, a reamintit faptul că pe 8 martie, anul acesta, în cadrul unui eveniment denumit „Primăvara Social-Democrată”, femeile din PSD i-au adresat lui Victor Ponta rugămintea de candida la Preşedinţie.

„Cred cu ardoare că Victor Ponta, un român autentic care a îndreptat situaţia salariilor şi pensiilor românilor, care a început refacerea relaţiilor externe, va reda ţării armonia şi liniştea pe care le merităm cu toţii. Victor Ponta este singurul politician capabil să elibereze România de regimul Băsescu”, a adăugat Aurelia Dobre.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Giurgiu, Crina Stoianovici, a spus: „Îi vom susţine pe colegii noştri în această luptă. Pentru că toţi suntem convinşi că Victor Ponta este singurul preşedinte care poate ridica nivelul de trai în România”.psd 10

Invitat să ia cuvântul, preşedintele Tinerilor Social-Democraţi giurgiuveni, Alexandru Andrei, a reamintit faptul că liderii PSD au susţinut şi promovat întotdeauna tinerii. „Niculae Bădălău a promovat foarte mult tinerii în cadrul organizaţiei de la Giurgiu şi îi mulţumesc în numele TSD. Tinerii social-democraţi îl susţin pe Victor Ponta, cel mai tânăr preşedinte al României!”.

Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, Marian Mina, a reamintit faptul că, la o privire mai atentă a celorlalţi candidaţi la Preşedinţie, „în cei mai mulţi vom vedea câte un Traian Băsescu, pentru că ei sunt rodul calculelor şi intrigilor politice ale sale”.psd 11

„De prea mult timp, România aşteaptă o schimbare, iar votul pentru Victor Ponta poate face ca acest lucru să devină realitate. Acum avem şansa să terminăm pentru totdeauna cu mentalităţi care ne-au ţinut la poarta Europei, să facem să înceteze această instigare a românilor împotriva românilor, să redăm încrederea oamenilor în propria ţară!”, a mai spus Mina.

Ministru secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat că România este la începutul unei noi pagini de istorie şi a precizat: „Avem şansa unei victorii istorice. Nu îi dau votul condiţionat lui Victor Ponta, ci am aşteptări mari de la el şi de la toţi cei care îl susţin şi cu care va face o echipă”.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului de la Ateneu, s-a numărat şi preşedintele Partidului Liberal Reformator, Toma Petcu. El a reamintit momentul creării USL şi a declarat că, dacă partidele care au alcătuit alianţa nu au fost în stare să o menţină, speră ca de această dată să fie cu succes. „Mi-aş dori, pentru binele României şi pentru liniştea noastră, ca în turul II al prezidenţialelor să ajungă Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu”, a mai spus el, cerând social-democraţilor să aibă, alături de partenerii lor, o atenţie sporită la alegeri, atât în primul tur cât şi în al 2-lea.

Înainte ca legătura să fie dată la Alba Iulia, acolo de unde au vorbit Liviu Dragnea şi Victor Ponta, după ce au fost transmise mesaje de la liderii regionali ai PSD, preşedintele social-democraţilor giurgiuveni, senatorul Niculae Bădălău, a avut, la rândul său, gânduri de transmis echipei sale alcătuite din mii de giurgiuveni.psd 5

După 10 ani de preşedinţie a lui Traian Băsescu, ne-a ajuns! Avem o şansă mare acum să promovăm un om echilibrat în această funcţie, cu care să nu ne fie ruşine peste hotare. Un om tânăr, corect, şi sunt convins că dacă noi toţi vom face eforturi pentru ca Victor Ponta să fie preşedinte, el nu va fi pentru el, ci va fi un şef al statului pentru români. Am reuşit în 2 ani să construiesc la Giurgiu o echipă valoroasă, iar faptul că am reuşit să obţinem locul III pe ţară la europarlamentare, ne-a adus respectul lui Victor Ponta şi al lui Liviu Dragnea, nu doar moral, ci, iată, şi material. Prin alocările bugetare judeţului nostru. Dacă vom face eforturi să-l avem ca preşedinte pe Victor Ponta, el va reuşi să ne redea demnitatea, să ne facă mândri că suntem români!”, a spus Bădălău, precizând că giurgiuvenii merită mai mult şi s-a demonstrat, cu sprijinul echipei PSD, că se poate ieşi din blocajul administrativ şi că Giurgiu trebuie să aibă şansa să se dezvolte.

Cătălina Sfetcu

Foto: Oana CĂLIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.