Victor-Ponta-Alba-Iulia-430x152Treizeci și cinci de mii de membri, patruzeci și unu de congrese județene, și un singur nume: Victor Viorel Ponta! Simultan, în toată țara, începând cu ora 16,30, s-au desfășurat conferințele organizațiilor județene ale PSD, pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din această toamnă. O oră mai târziu, printr-un sistem tip videoconferință, atât premierul Victor Ponta, președinte al Partidului Social Democrat, cât și vicepremierul Liviu Dragnea, au intrat în direct cu fiecare organizație județeană, care a anunțat rezultatul adunărilor generale: candidatul pentru Palatul Cotroceni este Victor Viorel Ponta.

Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidențiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” și 182 de abțineri, anunță Mediafax.

„Mă onorează încrederea dumneavoastră! Eu sunt mândru că sunt român, că sunt PSD-ist, nu îmi doresc decât ca și dumneavoastră să fiți mândri de mine!

România are nevoie de o adevărată schimbare dusă la capăt, o schimbare a ceea ce ne-a împărțit în acești 10 ani. Dacă tot sunt aici la Alba Iulia, adevărata schimbare va fi ca românii să fie uniți.

Vreau ca Marea Unire a românilor să o facem după 10 ani de dezbinare! Acesta este obiectivul candidatului la prezidențiale Victor Viorel Ponta.

Dincolo de vorbe, am dovedit prin fapte în acești ani. Am reușit să le arătăm românilor că putem să ne schimbăm noi. Am devenit mai buni, am învățat din greșelile noastre, am îndreptat ce era de îndreptat și suntem promotorii schimbării in România.

Vreau să fiu un Președinte care, alături de toți românii, va putea să spună întodeauna: ”aicea este țara mea, și neamul meu cel românesc, aicea eu să mor aș vrea, aicea vreau eu să trăiesc!”, a declarat candidatul social-democrat la Prezidențiale.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea afirma, în cadrul aceleiași adunări de la Alba Iulia:

Vă pun o ultimă întrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem în stare să le avem?”, precizând că, în februarie 2010, a avut o discuție cu actualul candidat social-democrat, ultimul punct al discuției fiind chiar candidatura din acest an. 

Oana CĂLIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.