DSC_0005În timp ce declaraţiile celor care au iniţiat şi au pus în aplicare Ordonanţa de Urgenţă 55 rămân constante, nu oscilează, nu sunt justificativo-penibile, ci sigure, aşa cum cei care le rostesc sunt siguri pe ei, celor din Opoziţie le scapă tot mai des afirmaţii… contradictorii. E firesc, ce-i drept, şi aproape de înţeles.

Ba să plece, dar dacă pleacă, îşi vor pierde mandatele, avem noi grijă. Poasă plece, dar nu-şi pierd mandatele, dacă vin înapoi la noi în timp util.

Iar, cel puţin pe plan local, jocul celor din urmă a devenit aproape hilar.

Ţinând-o( cu o consecvenţă, iată, alunecoasă pe ici pe acolo) ca surda pe mormânt cu „imoralitatea şi neconstituţionalitatea” Ordonanţei privind aleşii locali, celor de la ACL le mai scapă, însă, şi câte-o idee „jucăuşă”. Ca şi cum, de fapt, ceilalţi ar trebui să nu moară de grija lor. Sau ca şi cum presa nu-i atentă ori, de fapt, ei nu sunt atenţi. Bun.

De pildă, co-preşedintele ACL Giurgiu, preşedinte PDL, Gheorghe Ştefan, a pleznit-o bine de tot: „Această Ordonanţă ne face bine, ne ajută să limpezim apele de oameni neserioşi”. Vă garantez că această declaraţie nu este scoasă din niciun context. Şi-apoi, dumnealui oricum îi convine să spună asta pentru că mai are doar 1 primar (Daia). Desigur, a continuat cu ideea imoralităţii şi a neconstituţionalităţii, dar a spus că de la PDL, cel puţin, nu pleacă nimeni. Cine ar mai fi fost de plecat?

Apoi, tot Gheorghe Ştefan intervine pe la jumătatea conferinţei, cu siguranţă de sine, spunând că, de fapt, „nimeni n-o să meargă la PSD, nici primarii şi nici consilierii locali sau judeţeni, pentru că oamenii aceştia nu sunt de ieri de azi în politică” şi ştiu că ar fi doar folosiţi(nu zău, cine i-o fi învăţat aşa?).

În fine, trecem la celălalt co-preşedinte al ACL, preşedinte al PNL şi al Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea.

Susţinând că PSD a vrut Ordonanţa din disperare, pentru că, de fapt, Victor Ponta n-ar avea şanse la fotoliul de la Cotroceni, Mustăţea oscilează, în diverse momente ale conferinţei, cu diverse declaraţii. Ceea ce specialiştii… cum credeţi că ar numi-o?

Aşadar, spune, la rândul său, că Ordonanţa este imorală, ca atare cei care acceptă sunt pe măsură(dar ştim toţi că dacă ACL ar ajunge la Putere n-ar refuza vreunul dintre primarii plecaţi- punem pariu?, aşa cum nu i-au refuzat nici în 2006 şi nici în 2012 şi, chiar dacă au susţinut masiv PSD la europarlamentarele de anul acesta, nu i-au gonit, ba dimpotrivă). Însă recunoaşte că poartă discuţii cu primarii ca să-i convingă să nu plece la PSD. Sigur, susţine că nu pune presiune pe ei. Nici nu cred că ar avea cum.

Numai că, într-un alt moment al conferinţei, a izbucnit la propriu, enervat un pic de unul dintre jurnalişti: „Dumneavoastră chiar credeţi că cei care se duc de la un partid la altul se duc pentru interesele comunităţii?”. Şi atunci, mai întreb o dată, promit că este ultima oară: unde este moralitatea celor care îi acuză pe primari de traseism, dar n-ar vrea să rămână fără ei. Şi dacă nu vor interesul comunităţii, de ce i-aţi primit în Alianţa DA şi, ulterior, în PNL şi de ce ţineţi de ei? Pentru binele comunităţilor lor sau al cui?

Apoi, Vasile Mustăţea chiar a recomandat jurnaliştilor să verifice la ANI şi DNA dosarele unor primari, ca să înţelegem de ce aleg ceea ce aleg. Ruşinos!

Păi, bine, şi atunci? Îi mai vreţi sau nu pe edilii dumneavoastră… cu „dosarele” lor cu tot? Şi dacă da, de ce? Şi, după declaraţiile acestea, o dată în plus, de ce-ar mai vrea ei să rămână?

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.