sorry_crying_cartoonMai țineți minte emisiunea „Iartă-mă!”, a Ralucăi Moianu, difuzată pe postul public de televiziune, emisiune care ținea cu sufletul la gură mii de spectatori? Cei care sunt trecuți deja de prima tinerețe sigur și-o amintesc! Pe scurt, două persoane, care, cândva, s-au certat, sunt împăcate de membrii echipei, cu un buchet de flori. Și, ca la orice emisiune care se respectă, suspansul primirii (sau nu) al buchetului de flori era majorat cu…o pauză de publicitate! Cam același lucru se întâmplă și prin politica giurgiuveană.

Îl mai țineți minte pe Lucian Iliescu? Cum care? Fostul președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal…Fostul Primar al municipiului…Fostul „El lider maximo” din Primărie și nu numai…Cel care, acum doi ani, i-a făcut „figura” lui Dumitru Beianu, căruia îi promisese, înainte de alegerile locale, susținere maximă pentru încă un mandat! Și care, cu puțin timp înainte de depunerea candidaturilor, l-a anunțat pe Beni că renunță la a-l mai sprijini, pentru simplul motiv că a avut tupeul de a „fluiera” în biserică (pardon, în ședința de partid). Și, ca să fie sigur că toate îi vor merge ca pe roate, a ales să aducă în fruntea județului un produs al lui, pe Vasile Mustățea, cel care, ani de-a rândul, a dat dovadă de cea mai clară obediență față de șeful de partid. Dar, cum se spune că ții la sân un șarpe ce oricând te poate mușca, așa a procedat și Mustățea: văzându-se pe scaunul de președinte al Consiliului Județean, a țintit mai sus: președinția partidului. Pe care, cu jonglerii de culise, a obținut-o, atrăgându-și ura, în special din partea liberalilor cu ștate vechi în partid. Aruncat deoparte de Iliescu, ignorat, adesea, de Mustățea, Beianu s-a văzut nevoit să își croiască un alt drum în politică. Deși pașii l-au purtat pe la alte formațiuni politice, totuși Beianu a ales întoarcerea la PNL. Acolo unde, pe tușă, în calitate de senator, se află cel care, acum aproape doi ani, l-a umilit.

Doar că, din nu se știe ce considerente, Lucian Iliescu a revenit la gânduri mai bune. S-a hotărât să îi ceară iertare lui Beianu, pentru faptul că el, Lucian Iliescu, s-a purtat mojicește cu el. Și unde putea mai bine să o facă Iliescu, dacă nu într-o emisiune de televiziune? O reecranizare a emisiunii despre care vorbeam în debut, doar că, de această dată, lipsesc lacrimile de crocodil, buchetul de flori și camerele de luat vederi. Sunt doar cele două personaje. Virtual, Dumitru Beianu a acceptat „buchetul de flori” din partea lui Lucian Iliescu, în disperarea de a mai salva ceva din Partidul Național Liberal din Giurgiu. Să se pregătească, astfel, cu adevărat o debarcare a lui Mustățea de pe scaunul de lider? Doar timpul ne va răspunde!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.