Corina_Cretu_Europarlamentarul social-democrat a fost confirmat în funcția de comisar european pentru Politici Regionale. Numele Corinei Crețu apare pe lista cu noua componență a Comisiei Europene și portofoliile ocupate de fiecare dintre cei 28 noi membri ai acestui for.

Confirmarea numirii Corinei Crețu  în funcția de comisar european pentru Politici Regionale, post pentru care a fost propusă de către premier, a fost făcută publică astăzi, odată cu publicarea listei pe site-ul oficial al Comisiei Europene. Social-democrata va avea un mandat de cinci ani și se va alătura celorlalte opt femei care ocupă portofolii în noua formulă a Comisie Europene.

După audierile candidaților, care au avut loc vinerea trecută, în prezența președintelui CE, Jean Claude Junker a trimis, conform procedurii, actualului președinte al Uniunii Europene, premierului italian Matteo Renzi, lista comisarilor desemnați. La acea vreme, Corina Crețu figura printre comisarii europeni aleși să facă parte din viitoarea formulă CE, însă nu fusese anunțat și portofoliul pe care urmează să îl primească.

România a mai avut o propunere pentru un portofoliu de comisar european, în persoana lui Dacian Cioloș, actual comisar european pentru agricultură, portofoliul pentru care a fost propus fiind același.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.