IMG_20140910_090754Au trecut mai bine de 4 luni de la intens- mediatizatul conflict între fosta conducere a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CAR) Giurgiu, reprezentată de Emil Câinaru, şi actuala conducere, reprezentată de Ion Iorga, iar situaţia nu s-a îmbunătăţit, dimpotrivă.

În mai, anul acesta, în urma a două Adunări Generale distincte, după întruniri cu scandal, au fost aleşi doi preşedinţi, câte unul- de fiecare tabără în parte. Însă, se pare că, la presiunile unora dintre pensionari, Emil Câinaru s-a retras, dar a atacat în instanţă decizia privind noua conducere a CAR.

În acel moment, practic, activitatea Casei de Ajutor Reciproc a rămas, parţial, suspendată, odată cu blocarea conturilor acesteia. De ce astfel? Pentru că, fiind contestată noua conducere, până la clarificarea situaţiei, legal vorbind, nu pot fi semnate documente importante. Dacă instanţa ar da câştig de cauză lui Emil Câinaru, ar însemna că tot ce a decis Iorga s-ar anula.

Pentru că magistraţii Judecătoriei Giurgiu nu au dat nici până acum un prim termen în acest proces, circa 150 de pensionari au ieşit, marţi, în stradă. Ei au participat la un marş de protest, din faţa sediului CAR şi până la Teatrul „Tudor Vianu”, pichetând, pe drum, sediile a două bănci comerciale.IMG_20140910_090818

„Vrem să sensibilizăm băncile să deblocheze conturile. Nu mai putem acorda împrumuturi decât din încasări, adică din circa 1,8 miliarde de lei vechi, faţă de 4-5 miliarde lei cât rulam, inclusiv din dobânzi”, a spus presei Ion Iorga.

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că, din această cauză, durează şi până la 4 luni pentru a putea face un împrumut la CAR, iar acum sunt şi mai îngrijoraţi pentru că nu au bani de lemne sau de medicamente.IMG_20140910_090946

Protestul a durat circa 2 ore, între 09.00 şi 11.00, s-a desfăşurat fără incidente, iar pensionarii au manifestat paşnic, purtând doar pancarte cu mesaje la adresa fostei conduceri a CAR, solicitând retragerea acţiunii din instanţă.

La nivelul judeţului Giurgiu, CAR numără 17.000 de membri.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.