istruDemolarea căminului C din Istru va fi efectuată imediat după finalizarea licitaţiei pentru atribuirea serviciului respectiv. Anunţul a fost făcut, marţi, de primarul Nicolae Barbu, în timpul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Giurgiu.

Principalul motiv pentru care cele două imobile, C şi D, au intrat pe „lista demolărilor” se referă la riscul ca acestea să pună în pericol viaţa oamenilor, în cazul unui seism puternic.

În căminul C încă mai sunt 2-3 familii, a precizat Barbu, dar, în curând, şi acestora le vor fi găsite locuinţe. „După aprobarea acestui proiect(în Consiliul Local, n.r.) va fi demarată procedura de licitaţie în vederea ulterioară a demolării. În ceea ce priveşte căminul D, cei care locuiesc acolo vor fi înştiinţaţi de pericolul la care se expun şi vom pune pe clădire bulina roşie”, a declarat Barbu.

Primarul a subliniat faptul că şi în căminul D vor locui, de acum încolo, doar persoanele care au drepul să stea acolo. Acest imobil ar putea avea aceeaşi soartă ca a blocului C în 2015.

Pe de altă parte, întrebat de unul dintre consilierii locali de ce clădirile respective nu pot fi consolidate, Nicolae Barbu a amintit faptul că o atare lucrare ar costa de două ori mai mult decât construirea a unui nou imobil.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.