consiliu localUnul dintre cele mai importante proiecte pentru un oraş modern îl reprezintă, fără îndoială, cel privind anveloparea clădirilor, astfel încât să fie reduse consistent cheltuielile cu energia termică şi chiar electrică.

Un astfel de proiect există şi la Primăria Giurgiu iar marţi, în şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal, a fost făcut primul pas. Consilierii au votat proiectul de hotărâre privind documentaţia tehnică pentru obiectivul de investiţii „Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Giurgiu”.

Primarul Nicolae Barbu a explicat că a intrat pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare întrucât trebuie aprobat cât mai repede, iar toată procedura să se încheie până la finele acestui an. Proiectul pentru anvelopare se referă la blocurile din Cartierul Policlinică şi ar putea fi finanţat cu fonduri europene, pe sesiunea anterioară, respectiv 2007-2013.

Finanţarea, dacă proiectul va fi câştigat, înseamnă 60% fonduri de la UE, iar 40 de procente trebuie acoperite de Primărie şi asociaţiile de locatari.

„Vreau să fim în măsură să depunem cât mai repede acest proiect, să putem demara procesul de anvelopare din primăvara anului viitor. Este spre binele şi în beneficiul oamenilor, să intre în acest program. În primă fază, cofinanţarea de 40% va fi asigurată în totalitate de Primărie, urmând ca cele 20 de procente ale asociaţiilor de locatari să fie recuperate în timp”, a spus Nicolae Barbu, precizând că nu toţi giurgiuvenii au fost corect informaţi pe această temă.

Pe de altă parte, Barbu şi-a expimat încrederea că proiectul pentru anveloparea blocurilor are şanse mari să primească finanţare, deoarece, la nivel naţional, niciun astfel de proiect nu a fost respins.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.