barbu si musatAşa cum a fost anunţat, în prezenţa foştilor şi actuali profesori sau elevi, invitaţi speciali, cei din conducerea Primăriei Giurgiu şi a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „Sud Muntenia” au semnat, luni, 8 septembrie, contractul de finanţare a lucrărilor de consolidare a corpului vechi al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

Acţiunea a fost găzduită de una dintre sălile modernizate, iar în cuvântul de deschidere, directorul unităţii de învăţământ, Mirela Delea, a mulţumit tuturor celor care au făcut ca un vis să devină realitate.DSC_0031

„Pentru noi este un moment deosebit şi ne bucurăm că vom putea reîncepe activitatea în această parte a clădirii vechi. Mulţumim constructorului, celor de la ADR Sud Muntenia şi primarului Nicolae Barbu, omul datorită căruia este realizată această lucrare. Într-adevăr, s-a reuşit în 7 luni, ceea ce nu s-a reuşit în 7 ani”, a specificat Mirela Delea.

La rândul său, reamintind etapele privind investiţia, primarul Barbu a mulţumit tuturor celor implicaţi în această reuşită. „Este o zi mare pentru că a venit momentul să semnăm contractul de finanţare. Am avut noroc de un constructor giurgiuvean foarte bun care a făcut până acum totul cu fonduri proprii, iar acum, după semnarea contractului, îşi va primi banii înapoi. Am avut cu toţii şi credinţă şi noroc”, a subliniat Barbu.DSC_0030

La semnarea contractului de finanţare a proiectului câştigat pe Programul Operaţional Regional, a venit chiar directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat. El i-a felicitat pe reprezentanţii Primăriei Giurgiu nu doar pentru că au reuşit o premieră, ci şi pentru modul în care au întocmit documentaţia proiectului.

Este o premieră pentru mine, şi lucrez la ADR Sud-Muntenia de 15 ani, semnarea acestui contract. Din păcate, nu am mai semnat cu Primăria Giurgiu niciun proiect pe Regio, iar acum gheaţa s-a spart. Legat de documentaţie, a fost foarte bine realizată, ceea ce reprezintă un lucru dătător de speranţă pentru perioada 2014-2020, mai ales că ştiu că la Primăria Giurgiu sunt în lucru o sumedenie de proiecte europene”, a precizat Muşat.DSC_0122

Vădit emoţionat şi încântat, mai ales pentru că ştim cu toţii cât s-a zbătut pentru a vedea corpul vechi al Colegiului „Maiorescu” aşa cum era odinioară, fostul director Ion Dincă a recunoscut că, iniţial, a fost sceptic.

„Îmi amintesc ziua de 10 martie, când a fost semnat primul contract pentru această lucrare. Nu sunt convins că veţi reuşi, am spus atunci, dar, iată că, pentru noi giurgiuvenii, oameni de rând sau personalităţi, acest vis a fost realizat”, a spus Dincă. El a precizat că Asociaţia „Pro Maiorescu”, înfiinţată tocmai pentru a colecta sume pentru ca investiţiile la clădirea veche a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” să fie continuate, va dona cancelariei un televizor.

Reprezentantul firmei TCC Construct, cea care efectuează lucrările, Constantin Telehoi, a luat cuvântul, şi a punctat: „Sper ca prin faptele noastre să demonstrăm că, mai presus de cuvinte sunt lucrările pe care le facem. Am reuşit să redăm utilitatea şi frumuseţea acestei clădiri”.DSC_0127

După momentul discursurilor şi cel al ciocnirii cupelor cu şampanie, toţi invitaţii au mers să viziteze clădirea, încă în şantier. Dacă totul va rămâne în grafic, sâmbătă, 13 septembrie, vor fi organizate „Porţi deschise” la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, fiind invitaţi să participe toţi giurgiuvenii care vor să vadă ce s-a reuşit cu investiţiile acolo.

Proiectul, denumit „Continuarea lucrărilor de consolidare clădire Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu, are o valoare de 3,5 milioane de lei.

 

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.