imagesMustățea, după ce a atacat virulent OUG 55 cu privire la statutul aleșilor locali (permisiunea de a se înscrie la un alt partid decât cel pe listele căruia au fost aleși), acum e primul care vrea să beneficieze de facilitățile acesteia.

Duminică, atunci când unii cred că ochiul nostru vigilent doarme, e programată o întâlnire ce se vrea a fi de taină între Vasile Mustățea și Toma Petcu. După această întâlnire, mai mult ca sigur că vom vorbi despre Mustățea, ca om politic, la timpul trecut – de parcă până acum am fi vorbit altfel – iar despre partidul condus de Toma Petcu, tot la trecut, dacă e să ne luăm după „succesurile” obținute până acum de Vasilică la conducerea PNL-ului giurgiuvean.

Pe surse, se pare că Mustățea va negocia la sânge „avântul” său către PLR. Nu se duce acolo oricum, ci doar pe un scaun de șef, că doar așa îi place.

Ce se va întâmpla dacă se va face, totuși, acest „salt”? Vasile Mustățea va avea o nouă jucărie pe care să o strice, ca un copil răzgâiat, atunci când se satură de ea. Toma Petcu va deveni, din nou, o vioară de fundal, pentru că vioara întâi nu a știut și nu a putut niciodată să fie. Organizația din Giurgiu a PLR ar avea toate șansele să se desființeze, pentru că, dacă e să ne uităm puțin la cei care și-au găsit refugiul în partidul lui Tăriceanu, sunt doar nemulțumiții care, până mai ieri, se aflau sub conducerea lui Mustățea. Și, dacă au fugit de la PNL, de ce nu ar face-o și de la PLR?

În schimb, la PNL, Lucian Iliescu ar avea cale liberă să vină la conducerea partidului. Doar dacă și membrii – atâția câți au mai rămas – îl vor mai vrea. Iar Iliescu nu cred că și-ar mai dori, la rândul lui, trădători precum cei care au fugit spre aripa Tăriceanu. Iar Lucian Iliescu nu vine să resusciteze un mort, a doua oară. Deja organizația din Giurgiu este aproape distrusă. Dar cel care va rămâne, cel mai probabil, la conducerea organizației, și va beneficia de plecarea lui Mustățea, este nimeni altul decât Dumitru Beianu! Și uite cum un vis mai vechi al lui Mitică Beianu se împlinește, poate fără ca măcar el să mai spere la asta: conducerea supremă la nivel de județ a partidului!

Și totuși, de ce pleacă Mustățea de la PNL? Simplu! Rezultatele de la alegerile europarlamentare din luna mai, un veritabil eșec, preconizatul eșec la alegerile prezidențiale, și numărul „record” de semnături pentru susținerea lui Klaus Iohannis sunt doar trei motive care i-ar pune capul pe tavă. Și, ca să nu fie pe făraș, procedează ca orice șobolan: când corabia (PNL) e pe cale să se scufunde, fuge primul din calea primejdiei!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.