sterilizareReprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă, printr-un comunicat de presă, că, în perioada menţionată, va funcţiona o caravană mobilă de sterilizare.

„În urma semnării convenţiei de colaborare între municipalitatea giurgiuveană, reprezentată prin Giurgiu Servicii Locale, şi un ONG din Germania, s-au găsit mai multe soluţii în ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Giurgiu.

Prin această convenţie, în afara obligaţiilor pe care organizaţia pentru protecţia animalelor din Germania şi le-a asumat se numără şi o campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu stăpân din Giurgiu. În acest sens, se vor pune la dispoziţia posesorilor de câini, caravane mobile de castrare, având în vedere faptul că numărul câinilor fără stăpân este mărit de câinii cu stăpân nesterilizaţi. Acest lucru reprezintă o primă măsură în diminuarea înmulţirii necontrolate a  câinilor fără stăpân.

Astfel, cu ajutorul municipalităţii prin Giurgiu Servicii Locale, caravana mobilă îşi va începe activitatea în weekend-ul 13-14 septembrie, începând cu ora 7.00. Vizaţi sunt toţi proprietarii de câini din cartierul Obor, care se vor putea înscrie pentru castrarea patrupedelor chiar la faţa locului.

Organizaţia germană DSN estimează că în cadrul acestei campanii se vor steriliza aproximativ 100 de câini cu stăpân pe zi.

Comunicat de presă Primăria Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.