marian mina valentin iliescuContrar declaraţiilor celor din Opoziţie, potrivit cărora, unii primari care nu sunt membri PSD sunt ameninţaţi că „nu le va fi bine” dacă nu vor trece, acum, la social-democraţie, ministru secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, vine cu o declaraţie pe propria răspundere, dacă este permisă comparaţia.

Într-o recentă conferinţă de presă, la PSD Giurgiu, vorbind despre Ordonanţa de Urgenţă 55 privind aleşii locali şi posibilitatea lor de a merge la alt partid decât cel în care sunt acum, fără să îşi piardă mandatul, Valentin Iliescu a spus, înainte de toate: „La Giurgiu, actul normativ a produs o atitudine pozitivă”.

Apoi, ministrul secretar de stat a continuat cu declaraţii care, de altfel, pot fi verificate, stând de vorbă chiar cu primarii, off the record, ca să nu existe discuţii.

„Vin cu precizarea că PSD nu a mers la niciun primar sau consilier ca să îi impună ceva, iar eu nu am întâlnit niciun primar care să se simtă constrâns, forţat să treacă la PSD, un partid care a dat judeţului Giurgiu mulţi primari buni şi care, acum, vor să se întoarcă acasă”, a precizat Iliescu.

Iar cei care nu au fost neapărat PSD vreodată, aleg, aşa cum se întâmplă în orice domeniu al lumii ăsteia, pe cei care îi ajută.

„La Giurgiu, Consiliul Judeţean nu a făcut absolut nimic pentru ei şi mă bucur că PSD poate şi doreşte să le ducă proiectele mai departe”, a mai spus Iliescu, iar ideea sa a fost continuată şi de social-democratul giurgiuvean Marian Mina.

„Eu cred că PSD a sprijinit primarii necondiţionat, iar apropierea lor de noi a început mult mai devreme(de momentul OUG 55, n.r.), nu de acum şi au venit lângă PSD pentru că le sunt continuate proiectele. Să încercăm să-i înţelegem pe primari, având în vedere că preşedintele lor de partid şi preşedinte al Consiliului Judeţean(Vasile Mustăţea, n.r.) nici măcar nu-i bagă în seamă, şi fac anticameră primarii chiar şi 4 ore în faţa biroului său. E firesc să caute sprijin pentru că primarul trebuie să-şi ajute oamenii care l-au ales!”, a subliniat Mina.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.