DSCF0931Da, s-a semnat alianța dintre PMP și PNȚ-cd și la Giurgiu! Chiar, la Giurgiu mai exista PNȚ-cd? Cert este că alianța cu pricina a fost anunțată, cu mare fast, de cei doi – de acum – copreședinți: Marin Anton și Mircea Poenaru.Conferință de presă; cei doi, umăr la umăr, în fața jurnaliștilor. Anton, la fel de crispat, cu toate că pe posturile naționale apare – atunci când e invitat – ca fiind un tip foarte sigur pe el. Chiar, să fie oare presa locală un fel de „bau-bau” pentru liderul pemepist? Deci, revenim: Anton, crispat, atent parcă la fiecare cuvințel pe care îl rostește. Liderul PNȚ-cd, costumat cu o ie și cu o freză a la Ion Dolănescu (pfui, am avut senzația că s-a ridicat din mormânt maestrul, sau, mai rău, că văd o fantomă!), la fel de crispat, deși încerca un zâmbet. Motivele țărănistului sunt lesne de înțeles: s-a văzut băgat în seamă el, conducătorul a nu mai puțin de 250 (!!) de membri și a 12 organizații locale, de cel care o susține, „necondiționat”, pe Elena Udrea. Numai gândul că ar putea sta, la un moment dat, de-a dreapta (că de stânga nici nu se pune problema!) acesteia și îi dă fiori liderului de…partid.

Buuunnn…s-a semnat protocolul, s-au stabilit organele de conducere: câte trei din fiecare partid. Hai, treacă-meargă, dacă la PMP nu era o problemă să nominalizeze ceva mai mulți, colaboratorii ar fi avut o reală problemă. Deși se „laudă” cu cei 250 de membri, la nivel de Giurgiu…nu prea s-au văzut mai mulți! Plus că, la întrebarea unui jurnalist, dacă delegații din secțiile de votare vor fi făcuți pe sistemul „unul de la noi, unul de la voi”, sau, pur si simplu, la „cum s-o nimeri”, Anton s-a grăbit cu răspunsul: „ Cel mai probabil vom avea unul de la noi, unul de la parteneri!” Ups…păi aici ne cam dă „cu radical”: în județ, sunt 255 de secții de votare, PNȚ-cd-ul numără doar…250 de membri…așa că, de unde mai facem repede rost de încă cel puțin cinci?? Că nu îi vedem pe liderii marcanți de la municipiu sau județ să stea, de la cinci dimineața pâââânăă…noaptea, târziu, să numere buletinele de vot, mai ales cele pentru Elena Udrea: un vot…două voturi…și 250 de voturi!

Ce e drept, Anton va zice „să fie primită” alianța asta – de conjunctură – pentru că, dacă e să ne uităm pe firmamentul politicii românești, nu prea mai avea cu ce partid să mai semneze contracte de colaborare – și, eventual, de acaparare a unor voturi pentru candidata lor. La fel zice și liderul PNȚ-cd, care, peste noapte, s-a văzut  băgat în seamă, adus în lumina reflectoarelor presei. Dar numai atât. După alegeri, se vor destrăma, și fiecare își va relua drumul pe care a pornit…dacă va mai avea ce drum și ce organizație să mai conducă!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.