miroase a schimbareProbabil, dacă îmi permiteţi, i-ar spune, cu o diplomaţie de tip monarhisto- înţeleaptă, că o stimează şi că o respectă pentru că este, înainte de toate, făuritoare de om. Ca mamă, adică! Nimeni nu poate contesta asta.

Altfel, politic vorbind, aş fi vrut să trăiesc un asemenea moment! Să îl văd pe maestrul Coposu vorbind despre ea. Aplaudând-o pe Elena, care cântă în timpul unei emisiuni de divertisment, demonstrând că românul s-a născut optimist.

Cu toată tinereţea mea, mă îndoiesc de faptul că s-ar fi auzit aplauze frenetice, că ar fi curs lacrimi de mândrie şi că ar fi răsunat urale! Iar asta, doar de dragul unei alianţe( aproape că nici nu mai contează adevăratele motive) despre care liderii ţărăniştilor de la Giurgiu, intelectuali recunoscuţi şi apreciaţi de concetăţeni, au spus că este „singura cu adevărat de dreapta în acest moment”.  Aceea cu PMP, desigur!

L-am auzit, pe hol, după conferinţa de presă a PMP Giurgiu, joi, 4 septembrie, pe un jurnalist îndrăzneţ care-l întreba, cumva amuzat, pe unul dintre membrii marcanţi ai PNŢCD Giurgiu: cum aşa, o susţineţi pe Elena Udrea? N-am apucat să aud răspunsul. Cred că nici n-am vrut. Da, m-am grăbit să ies din sediu.

Şi am căutat, în presa centrală, în mod firesc, declaraţii ale lui Aurelian Pavelescu legat de această alianţă. Iar explicaţiile, din păcate, pentru un om de rând, aşa cum sunt…, sunt de maniera de a-l „răsuci în mormânt” pe Corneliu Coposu. (http://www.paginadepolitica.ro/pavelescu-justifica-alianta-cu-udrea-si-coposu-a-negociat-cu-iliescu/) 

Dar politica de acum nu mai e politica ce a fost. Aşa cum nimic nu mai e ce a fost. Nici măcar presa, în regulă.

Una peste alta, la Giurgiu, sunt 250 de ţărănişti care susţin că sunt singurii „de dreapta” care au rămas acolo, pe dreapta, care n-au acceptat traseismul politic, pentru că nu au avut nevoie de el, dar care cred, acum, că Elena Udrea are potenţial pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României. Gusturile nu se discută. Şi totuşi…

Vorbim despre Ţărănişti care nu au acceptat compromisuri şi care( în sinea lor de cele mai multe ori), au criticat asocierile între stânga şi dreapta(USL), între dreapta şi… dreapta criticată de dreapta( ACL. Adică PNL plus PDL).

Imaginea unui reprezentant al PNŢCD, cu o ie masculină valoroasă, cu un discurs curat, pe măsura doctrinei, aşezat lângă fostul PDL-ist, fostul PNL-ist, actual PMP-ist, Marin Anton, vorbeşte, din păcate, de la sine.

Nu zic că Victor Ponta i-ar merita sau Iohannis sau cine mai este. Zic doar că parcă am luat-o razna cu toţii, cei care aruncăm primii cu piatra.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.