DSCF0936Ordonanța 55, care permite primarilor să își schimbe, la un moment dat, opțiunea politică, e motiv de râcă și de invidie între formațiunile politice.

Dacă social-democrații, cel puțin la nivelul județului Giurgiu, sunt siguri că majoritatea primarilor le vor fi recunoscători pentru ajutorul acordat la depunerea, demararea și finanțarea proiectelor care duc la o modernizare a localității pe care o reprezintă, liderii locali ai celorlalte partide politice arată, fățiș, că nu știu să piardă.

Întâi de toate, liberalii. Prin vocea lui Vasile Mustățea, dar și a celorlalți lideri (rămași, încă, în partid), amenință primarii că, dacă vor face „greșeala” să se înscrie – în special la social-democrați – vor avea de suferit. Adică, ei, liderii, vor face tot posibilul ca ei, fugarii, să rămână și fără mandat! Dar un lucru uită Mustățea &Co: Avocatul Poporului, singurul care ar fi putut ataca ordonanța cu pricina la Curtea Constituțională, nu a făcut-o și, din sursele noastre, nici nu o va face.

Pe de altă parte, alți perdanți sunt cei de la Partidul Mișcarea Populară. Președintele organizației județene, Marin Anton, declara, în cadrul unei conferințe de presă, că „ordonanța este și anticonstituțională, și imorală. Anticonstituțională, știe toată lumea de ce e așa! Imorală, pentru că primarii sunt mințiți că li se dau bani!”. Ce nu știe – sau se preface că nu știe – Marin Anton este faptul că deja la Ministerul Dezvoltării este emis ordin de ministru pentru alocarea a peste trei sute de miliarde de lei vechi județului Giurgiu, pentru proiecte aflate în derulare sau pentru proiecte noi, depuse de primarii din județ.

Și totuși, dacă și-ar exprima dorința vreunul dintre primari să se înscrie în PMP? Pe sistemul replicii de fată mare, „fugi că vreau”, Marin Anton a răspuns: „Din ce știu eu, nu sunt încă primari care să vrea să vină la noi, dar noi, PMP, nu avem nicio tragere de inimă să îi facem membri!”. Așa să fie oare, în condițiile în care nu mai este nevoie să precizăm faptul că primarii de comună sunt cei care „dau tonul” pentru direcția voturilor, iar candidatul PMP, Elena Udrea, e într-o adevărată disperare pentru obținerea scaunului de președinte al României!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.