gradinita-RWLa 15 septembrie, odată cu elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal, și micuții de la grădiniță vor trece pragul instituției de învățământ.
Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar al Județului Giurgiu, în planul de școlarizare pentru anul școlar 2014 – 2015 este prevăzut un număr de 19 grupe cu program prelungit, 17 dintre acestea urmând să funcționeze în municipiul Giurgiu și două în Bolintin Vale. Acestora li se adaugă cele 233 de grupe cu program normal, din care 32 în municipiul Giurgiu. Astfel, un număr de 5951 de copii sunt așteptați la începutul noului an școlar, din care 519 vor merge la grădinițele cu program prelungit.
Conform legii educației naționale, o grupă trebuie să aibă maximum 20 de preșcolari. „Trebuie spus că, în multe cazuri, mai ales în municipiul Giurgiu, grupele sunt constituite din mai mulți preșcolari, pentru a nu refuza, astfel, dreptul unui copil de a frecventa grădinița”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.
O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.