DSC_8238Dacă toţi consilierii municipali vor înţelege importanţa acestei măsuri, atunci avem toate şansele să se facă dreptate în ceea ce priveşte banii care ajung pentru colectarea gunoiului.

Aşa cum spunea şi în urmă cu câteva săptămâni, şi la cea mai recentă conferinţă de presă, miercuri, 3 septembrie, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a reamintit că este în pregătire un proiect de hotărâre privind introducerea unei taxe de habitat.

Ce presupune aceasta? Ca toţi giurgiuvenii să plătească gunoiul pe care îl produc, iar preţul va scădea faţă de cât este în prezent.

„35.000 de cetăţeni au contracte(cu SC Financiar-Urban, n.r.) şi plătesc 28.000, iar până la 60.000 câţi, teoretic, suntem în municipiu, Primăria plăteşte pentru restul. Am ajuns la concluzia că trebuie să aprobăm această taxă de habitat”, a spus Barbu, precizând că, iniţial, propunerea era de 6 lei pentru persoanele care locuiesc la bloc şi 8 lei pentru cei de la case. Cei de la Financiar-Urban, însă, propun 7 lei pentru apartamente şi 10 lei pentru giurgiuvenii care stau la casă. În acest context, Nicolae Barbu a anunţat că a cerut conducerii societăţii o fundamentare a acestei solicitări, bilanţul şi balanţa ca să fie convins că solicitările acestora sunt justificate.

„Această taxă este binevenită şi sper că o vom promova luna aceasta. Este pe principiul: plătim toţi şi plătim mai puţin. Consider că este un serviciu util, necesar şi trebuie ţinut cont de faptul că toţi producem gunoi”, a mai spus Nicolae Barbu.

În prezent, taxa pentru colectarea gunoiului este de 9 lei pentru cei care locuiesc la bloc şi 13 lei pentru giurgiuvenii de la case.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.