ImageAni de-a rândul, Lucian Iliescu a condus, cu mână de fier, atât destinele municipiului, cât mai ales pe cele ale partidului în care s-a înscris la finalul anilor ’90: Partidul Național Liberal. În organizația pe care a condus-o, a format oameni, dar oameni pe care îi putea manipula. Și, așa cum se întâmplă în toate cazurile în care liderul devine despot, cei crescuți sub „aripa” liderului se „răscoală”, și Iliescu a avut parte de exact același „tratament”. Din ce a fost odată PNL-ul, acum a mai rămas doar o umbră, după cum se confesa însuși Lucian Iliescu unei publicații on-line.

„Preşedintele Vasile Mustatea şi-a urmărit doar interesele personale, având datorii de plătit faţă de anumite persoane.Vasilică nu este este  prost, tot ce a făcut a fost premeditat, iar pentru interesul lui personal a distrus o organizaţie”, declara Lucian Iliescu.

Conform celor susținute de Iliescu, Vasile Mustatea a avut de plătit unele servicii de care a beneficiat şi s-a angajat la o treabă care se constat că-l depăşeşte: să fie preşedinte al PNL Giurgiu. Mai mult, activitatea (sau, mai corect spus, inactivitatea lui Mustățea) a făcut ca, la acest moment, ședințele Biroului Politic Teritorial să nu mai poată fi ținute din lipsă de cvorum.
Practic, la Giurgiu, acum, Partidul Naţional Liberal nici nu mai există. Tot ce a mai rămas este un sediu (mai mult gol), o siglă, un președinte (Vasile Mustățea) acompaniat de parteneri de șuete și combinații politice.
Cine este vinovat? În niciun caz, în opinia lui Lucian Iliescu, vina nu o poartă nici primarii, nici consilierii locali sau județeni, ci exclusvi președintele partidului, care s-a înconjurat, la conducere, de oameni incapabili să strunească o organizație.
Iar PNL-ul, la nivel de Giurgiu, a rămas o fantomă a trecutului, o adunare de politruci, după chipul și asemănarea liderului central.
Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.