reabilitare-teatru-vianu-1reabilitare-teatru-vianu-1Reabilitarea Colegiului Național „Ion Majorescu”, pe fonduri europene, a scutit bugetul Primăriei de peste 35 de miliarde de lei vechi, sumă care, după cum declara, în nenumărate rânduri, primarul Nicolae Barbu, ar putea reprezenta reabilitarea Teatrului „Tudor Vianu”.

„Voi face o adresă oficială lui Vasile Mustățea, cu solicitarea de a preda către municipalitate clădirea Teatrului „Tudor Vianu”, în scopul de a reabilita clădirea. În aceste condiții, sursele financiare destinate, inițial, reabilitării Colegiului vor fi utilizate pentru reabilitarea Teatrului. O reabilitare este cu totul altceva decât să pui un aer condiționat. Pe de altă parte, Primăria are mai mari șanse ca, la un moment dat, să acceseze fonduri europene pentru reabilitări, cea mai clară dovadă fiind clădirea de la Majorescu, o lucrare cu care mă mândresc, pentru că în cinci luni am făcut ce nu s-a făcut în șapte ani de zile. Ori, teatrul, casa de cultură, sunt clădiri care ar trebui să aparțină, în primul rând, locuitorilor municipiului, și abia apoi putem spune că deservesc, într-o mică parte, și restul județului”, declara, în cadrul unei recente conferințe de presă, primarul Nicolae Barbu.

În cazul în care clădirea teatrului va reveni municipalității, în primul rând vor trebui reactualizate atât studiile de fezabilitate, cât și proiectul tehnic.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.