extindere-apa-si-canalO ameninţare la adresa primarilor, dincolo de cea politică, ar veni tocmai de la cei din conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu şi se referă la partea administrativă, mai cu seamă la proiectele finanţate prin Ordonanţa 28. La aceeaşi întâlnire cu presa locală, miercuri, 3 septembrie, prefectul Lavinia Crişu a spus acest lucru şi a precizat că discuţiile cu primarii, zilele acestea, vor viza şi subiectul amintit.

„Ceea ce nu spune nimeni sau nu ştiu mulţi este faptul că Ordonanţa 28 a fost completată cu Ordonanţa 30. Aceasta prevede clar că beneficiarii finanţărilor de la Guvern trimit personal la Ministerul Dezvoltării proiectele şi nu prin intermediul Consiliului Judeţean. Există o ameninţare venită de la Consiliul Judeţean către primari, să nu trimită singuri, că nu e bine, dar, de regulă, proiectele primarilor, ce ajung la judeţ, sunt puse într-un sertar şi sunt trimise mai departe… sau nu”, a declarat Lavinia Crişu.

Ea a mai anunţat şi că a apărut un Ordin al ministrului Dezvoltării în acest sens, iar primarii care primesc finanţare pentru proiectele lor de apă-canal şi drumuri nu ar fi lăsaţi să înceapă treaba. „Sunt ameninţaţi că nu este legal, sunt induşi în eroare, că, dacă nu ai banii cash nu ai putea încheia contractul de lucrări, dar nu este aşa, ci trebuie să ai prevedere bugetară pentru acest lucru”, a zis prefectul.

Lavinia Crişu a explicat şi de ce preşedintele CJ Giurgiu nu a fost invitat la discuţiile cu primarii. „Sunt oamenii care, în loc să ajute la dezvoltarea judeţului, stopează procesul pe toate căile. Nu cred că domnul Vasile Mustăţea are de ce să participe la aceste întruniri pentru că dumnealui pune piedici dezvoltării judeţului”, a concluzionat prefectul Crişu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.