klementTimp de mai multe ședințe de consiliu local, pepededistul Ilie Clement a votat pentru susținerea proiectelor inițiate de consilierii liberali. Toate, făcute doar la solicitarea lui Vasile Mustățea, care îi promisese consilierului, în schimbul susținerii, postul de director al Centrului Județean de Conservare și Promovare a Tradițiilor Populare Giurgiu.

E drept, la 30 iunie, Mustățea și-a ținut promisiunea, crezând, se pare, că Ilie Clement va continua să fie o marionetă, o mașină de vot comandată din biroul de președinte al Consiliului Județean. Numai că, la ședințele de consiliu care au urmat, Ilie Clement a revenit la „gânduri mai bune”, reîncepând să voteze așa cum, de fapt, îi dicta conștiința, convins fiind că ceea ce face, face în interesul giurgiuvenilor.

„Am fost, e adevărat, pe lista PP-DD, iar eu consider că mi-am făcut, până în prezent, datoria față de cei care m-au votat. În primăvara acestui an, am fost căutat de Vasile Mustățea care mi-a propus să preiau eu postul de director al CJCPTP Giurgiu. În schimb, eu ar fi trebuit să susțin proiectele de hotărâre inițiate și promovate de grupul consilierilor liberali. Numai că, după numirea mea în funcție, din primele zile ale lunii iulie, au început reproșurile din partea lui Mustățea, că nu susțin în totalitate grupul PNL, cum ne-am înțeles, în condițiile în care, spunea el, a făcut nenumărate eforturi pentru numirea mea, eu demonstrându-mi, de fapt, apropierea față de grupul PP-DD, cum e normal, și față de primarul Nicolae Barbu”, declară Ilie Clement.

Mai mult, în disperarea sa de a ține „sub papuc” pe oricine, Mustățea a început să îl verifice pe proaspătul director al Centrului de Promovare, și, în condițiile în care nu l-a găsit la birou, a început să tune și să fulgere. „Domnul Mustățea uită, se pare, sau poate nu știe, că munca de promovare a culturii, indiferent care e ea, nu se face din birou. Trebuie să mergi, să contactezi oameni, să găsești soluții, în condițiile în care la nivel de Giurgiu cultura este aproape nefinanțată. Cu toate astea, tot am reușit, în cele două luni, cât am fost la conducerea Centrului, am adus, pentru județ, două premii la două festivaluri importante, și am demarat pregătirile celei de-a treizecea ediții a Festivalului „Pe Marginea Dunării”, a mai precizat consilierul PP-DD.

Și, ca și cum nu ar fi fost suficiente intervențiile și amestecul lui Mustățea în activitatea Consiliului Local, președintele CJ a avut chiar tupeul să îi ceară lui Ilie Clement să voteze pentru schimbarea viceprimarului Alexandru Vladu, lucru pe care Clement nu l-a acceptat. De altfel, „odiseea” lui la conducerea Centrului de Conservare a durat doar două luni, timp în care, mărturisește Clement, a însemnat un coșmar. „În clipa în care mi-am înaintat demisia din funcția de director, am avut surpriza să constat că dosarul meu de destituire era deja întocmit, și se afla pe masa președintelui CJ”, a mai mărturisit Ilie Clement.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.