tabaraAu dovedit că, după cele 5 zile de pregătire, şi-au însuşit toate informaţiile, încheind apoteotic acţiunile din cadrul Taberei Internaţionale “Salvatori din apă” cu un amplu exerciţiu.

Cei 60 de voluntari din 11 judeţe ale ţării, dar şi din Ruse şi Sofia, au participat, vineri seară, 29 august, la un exerciţiu de alarmare cu tema “cutremur devastator”.

“După auzul alarmei, în tabără au apărut maşinile de intervenţie şi echipele de salvatori care au avut sarcina să ridice corturile de salvare, să identifice victimele, să le trieze, să le acorde prim-ajutor şi să le transporte la spital, toată acţiunea fiind coordonată de directorul Marian Măcelaru. Întreg exerciţiul a fost foarte bine organizat şi derulat, atât victimele cât şi salvatorii intrându-şi foate bine în rol, concluzia finală a observatorilor şi a organizatorilor fiind aceea că într-un caz real, tinerii salvatori pot interveni cu success”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Tabara „Salvatori din apa”, ediţia I, s-a încheiat dumincă, 31 august, după ce toate echipele de voluntari au părăsit Complexul Stejarul din Pădurea Bălănoaia, respectiv “oraşul Crucii Roşii”, aşa cum a fost „botezat” locul respectiv.

Evenimentul s-a finalizat cu o seară festivă, desfăşurată sâmbătă, 30 august, moment în care toţi participanţii şi colaboratorii au fost felicitaţi şi răsplătiţi cu diplome din partea conducerii Filialei de Cruce Roşie Giurgiu şi au urmărit două materiale cu imagini suprinse în săptămâna 25-31 august. “A fost o tabără de excepţie”- este atât concluzia organizatorilor cât şi a participanţilor care au declarat că s-au simţit foarte bine la Giurgiu şi au asimilat noţiuni importante de salvare din apă.

Prima ediţie a Taberei Internaţionale “Salvatori din apă” s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu şi al Consiliului Local. Au fost pregătiţi peste 60 de voluntari din Alba, Arad, Caraş, Timiş, Dolj, Teleorman, Vrancea, Ialomiţa, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, de către specialişti de salvare din apă cu barca, de la Crucea Roşie din Sofia şi Ruse, Bulgaria, Crucea Roşie Română şi Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.