61352637UPDATE: După afișarea rezultatelor, au fost depuse un număr de 150 de contestații, cele mai multe la limba română, matematică și biologie, acestea fiind, de altfel, și materiile la care s-au susținut probele scrise de către cei mai mulți absolvenți de liceu.

Din rău în mai rău, așa merge învățământul atât la nivel național, cât și la nivel local. Nu neapărat din vina dascălilor, cât mai ales din vina elevilor. Sesiunea de toamnă a examenului maturității a dovedit, dacă mai era nevoie, că mulți dintre cei care au absolvit liceul nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit un examen. Ușurința, superficialitatea și, în unele cazuri, teribilismul au fost, de fapt, cuvintele de ordine la examenul de anul acesta.
Dacă la nivel național media absolvenților a fost de circa douăzeci de procente, în județul nostru situația este mult mai gravă: mai puțin de zece la sută dintre elevii care și-au încercat șansa a doua oară se vor „mândri” cu diploma de Bacalaureat. Mai exact, 6,47 % (58 de elevi)  este procentul cu care se „laudă” județul Giurgiu. Dintre cei 1074 de elevi înscriși, s-au prezentat la examen un număr de 896, restul de 178 fiind absenți. Au fost eliminați din examen 5 elevi ( câte doi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin Vale și Liceul Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu și unul de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” – Călugăreni). Dintre elevii respiniși (833), un număr de 74 au avut mediile între cinci și 5,99. Un singur elev a obținut notă cuprinsă între 8 și 8,99, cele mai multe note (48) fiind înregistrate în intervalul 6 – 6,99.

Pe unități de învățământ, cea mai bună promovabilitate a avut-o Colegiul Național „Ion Majorescu”, unde șase din cei 12 elevi înscriși la sesiunea a doua a Bacalaureatului au obținut nota de trecere. La polul opus este Liceul Tehnolgic unde, din cei 31 de elevi înscriși s-au prezentat 20, niciunul nereușind să obțină o medie peste șase. Un procent relativ satisfăcător l-au obținut liceele „Nicolae Cartojan” (5,17%) , „Tudor Vianu” (18,06%) și Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” (8,33%). Celelalte licee din municipiu au obținut un procent de sub 3%, după cum urmează: Colegiul Tehnic Naval „Viceamiral Ioan Bălănescu” – 2,7%, Liceul Tehnologic „Ion Barbu” – 2,56%, Liceul Tehnologic „Miron Nicolescu” – 1,54%.

Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 4 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.