updateNici nu ştiu care. Care? Ordonanţa sau unele dintre declaraţiile publice ale Opoziţiei ar trebui să îngrijoreze statele din Uniunea Europeană(apropo, de ce doar Marea Britanie, în spatele SUA- mereu, a comentat pe acest subiect?) …

Miercuri, 27 august, într-o conferinţă de presă, la Giurgiu, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, pe care îl văd, din nou, peste tot, scos în faţă, oarecum pe bună dreptate, cu discursul pe care Iohannis nu-l poate avea, spunea aşa:  „Îi avertizez pe toţi aleşii locali să nu facă acest lucru pentru că vom ataca Ordonanţa în instanţă, iar printre solicitările incluse în atacul către Curtea Constituţională va fi şi aceea ca primarii care trec la alt partid decât cel cu care au câştigat alegerile să îşi piardă mandatul!”.

Fără vreun amendament, clar, scurt şi cuprinzător, simpatic-ameninţător şi democratic. Cu dovezi video şi audio, dacă e necesar.

Imediat după protestul „ca la cinematograf”, din faţa Guvernului, joi, acelaşi Orban declara presei: „În atacul către Curtea Constituțională, vom solicita în mod expres ca, odată cu declararea neconstituționalității acestei Ordonanțe să se anuleze efectele acestei Ordonanțe. Mai precis, orice ales local care, din momentul intrării în vigoare a OUG, își va schimba partidul politic, să aibă obligația, după declararea neconstituționalității Ordonanței, să revină în partidul politic pe listele căruia a fost ales, iar în caz contrar să se aplice prevederile legii actuale privind statutul aleșilor locali, și anume să-și piardă mandatul”, a spus Orban.

Opaaa, mi se pare mie sau Ludovic şi-a luat capace după declaraţiile de la Giurgiu? Ori s-au gândit mai bine, pentru binele lor? Sau e vorba despre: cine pe cine ameninţă „mai cu stil”? Cine-i democratic şi cine-i ipocrit?

Asta îmi aminteşte, cumva, de schimbul de replici, ironic şi tensionat, dintre Antonescu şi Iohannis, la ultimul lor Congres. Primul a zis că „cine trădează, nu mai există”, iar cel de-al doilea a reinvitat în partid(PNL) pe toţi cei care au plecat, din diverse motive. Aplauze au primit, în mod egal, amândoi.

Auch!

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.