lucrari-drumuriCă e foarte bine, indicat, chiar imperios necesar să ai lângă tine un consultant, atunci când pregăteşti un proiect european(treabă recomandată inclusiv de Comisia Europeană), mai mare sau mai mic, instituţie publică sau privat fiind, e de netăgăduit.

Numai că, atunci când sumele plătite, din bani publici, în cazul acesta, către o atare firmă, ajung la nivelul valorii investiţiei în sine, cam sar scântei. Cam dai de bănuit şi ridici mingi la fileu celor despre care te plângi că ar avea ceva împotriva ta, fără motiv.

S-ar întâmpla la Consiliul Judeţean Giurgiu, iar anunţul a fost făcut de şeful PSD Giurgiu, senatorul Nicolae Bădălău, în recentă conferinţă de presă. El a spus că s-a descoperit faptul că, la unul dintre proiectele aflate în stadiu de documentaţie tehnică, studii de fezabilitate etc., în proiectul de hotărâre aferent, supus aprobării în plen, scrie negru pe alb că pe cei de la judeţ îi costă consultanţa fix cât este execuţia lucrării respective, miliarde de lei vechi bune, adică.

„Cum se poate să ajungi să plăteşti pentru consultanţă atât? Cum să fie proiectarea la nivelul execuţiei?”, a întrebat social-democratul Bădălău, trăgând, astfel, un semnal de alarmă, o informaţie ce merită să fie verificată din toate punctele de vedere. Şi va fi, cel puţin jurnalistic vorbind, cu certitudine!

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.