DSCF0896Că – încă – președintele CJ Giurgiu și, totodată, al umbrei PNL-ului de odinioară, Vasile Mustățea, a început să aibă unele probleme cu superiorii, se știe. Și nu de ieri, de azi! Pentru el, scaunul de președinte – de care-o fi – înseamnă și picior de egalitate cu mai-marii săi. Că sunt de la Partid, sau de oriunde altundeva. Sau, altfel spus, tragere de brăcinari!

Gurile rele mai șușoteau, pe la colțuri, că Mustățea îi ia la pertu pe liderii sau pe cei din jurul său, chiar dacă sunt mai mari în rang, mai vârstnici sau cu ceva mai multă școală politică. Deh, și la el vorbim de „școală” a politicii, dar nu a celei adevărate, ci a politicii de cartier, ascunsă după blocuri.

Bună-oară, zilele trecute. Vizită de rang înalt la Giurgiu. Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. Fost ministru, fost…fost… Ok, nimic ieșit poate din comun. Este, și acesta, un om ca toți ceilalți: două mâini, două picioare, un cap. Doar că cei din jur (și aici ne referim strict la Vasile Mustățea) fie uită cu cine stau de vorbă (sau pe cine au alături, la masă), fie se consideră egal, chiar dacă nu e așa!

Nu mică a fost mirarea jurnaliștilor locali care au asistat la adresări ale președintelui PNL Giurgiu cu apelativul „Ludovic”, către oaspetele din București. Și nu o singură dată. Modul cum accentua, modul în care îl privea, toate au dus cu gândul, fie-ne iertat, către marele comic al Franței, Louis de Funes (Ludovic Cruchot, în seria Jandarmul). Deși în cazul lui Vasile Mustățea se aplică, fără doar și poate, replica biblică „Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face” cu adaptare la „ce spune”. Vizibil jenat, prim-vicepreședintele PNL încerca, de fiecare dată, să facă față situației.

Chiar, stăm și ne întrebăm, și pe bună dreptate: cum ar fi sunat un dialog între Lucian Iliescu (și el, vremelnic, președinte al liberalilor) cu mai-marele de la București, Călin Popescu-Tăriceanu sau Crin Antonescu, dacă li s-ar fi adresat pe numele de botez? Sau de câte ori au fost auziți, în public, liderii politici ai altor formațiuni politice adresându-se șefilor lor, indiferent de câte prietenii i-ar fi legat, la pertu??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.