20140828_130955La scurt timp după ce a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce permite aleşilor locali să treacă în orice partid vor, fără să îşi piardă mandatul, la sediul PSD Giurgiu, şeful filialei judeţene, senatorul Niculae Bădălău, susţinea o conferinţă de presă.

Principalul subiect, bineînţeles, actul normativ amintit, intens dezbătut în ultima perioadă.

Social-democratul giurgiuvean a reiterat ideea exprimată, de altfel, şi de liderii de la centru, aceea că Ordonanţa va limpezi apele în administraţiile locale.

„Pentru deblocarea situaţiilor încurcate din administraţia locală, pentru ca primarii, consilierii locali şi judeţeni să-şi poată face datoria, Ordonanţa trebuia dată. Am candidat cu liberalii, pe USL, dar PNL a trădat şi s-a dus către Traian Băsescu”, a spus Bădălău, readucând, astfel, în atenţie, una dintre nemulţumirile exprimate, în ultima vreme, de aleşii locali.

În plus, tot acum, după aprobarea Ordonanţei, nu vor mai exista, sau cel puţin asta se doreşte, situaţii în care pentru eliberarea vreunui consilier local sau judeţean din funcţia cu pricina, era nevoie de semnăturile tuturor şefilor partidelor care au făcut parte din USL.

Revenind strict la primari, senatorul PSD a spus că „nu-i mai putem lega de gard” şi că e clar că trebuia făcut ceva, elocvente fiind rezultatele de la alegerile europarlamentare.

„PSD a câştigat alegerile într-un mod covârşitor. E clar că, deşi din alte formaţiuni, primarii au susţinut PSD, au demonstrat că e clar că nu poţi să îi ţii cu forţa şi că ei sprijină pe cei care îi şi ajută”, a mai spus Niculae Bădălău.

Întrebat câţi primari vor trece la PSD, senatorul a anunţat că încă de miercuri şi-au depus adeziunea la formaţiunea pe care o conduce mai mulţi primari, în acest moment PSD având, oficial, 41 de edili-şefi.

OUG ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

”Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit pedelişti, cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta, citat de mediafax.ro

 

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.