cucDezbateri aprinse, astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu. De fapt, la final, la punctul „diverse”. Aşa cum este cunoscut, cel mai vocal consilier, Constantin Buduru, a aprins fitilul, „trăgându-l la răspundere” pe Răzvan Cuc (consilier judeţean al PPDD şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean), cu privire la recentele sale declaraţii despre situaţia dezastruoasă de la unitatea medicală giurgiuveană.

Buduru susţinea că Răzvan Cuc n-ar fi informat conducerea Consiliului Judeţean cu privire la problemele ridicate, conturi blocate, arierate etc., înainte să stea de vorbă cu mass-media, însă consilierul PPDD a replicat spunând că Vasile Mustăţea a ştiut mereu ce se întâmplă la spital. (De altfel, dacă n-ar fi aşa, cum şi-ar mai justifica mult- dorita şefie la judeţ? Dacă nu ştie, ce caută acolo?).

Şi colegul său din Consiliul de Administraţie al SJU, consilierul judeţean social-democrat Cristian Ştenghel a confirmat spusele lui Cuc.

Numai că Mustăţea a negat, inclusiv în timpul discuţiilor din timpul şedinţei CJ, că SJU ar suferi de o boală financiară gravă. Şi, cumva ca o distragere a atenţiei de la subiectul principal, s-a grăbit să anunţe că Răzvan Cuc a fost dat afară din CA al unităţii sanitare. Probabil că era de aşteptat să se întâmple aşa, pentru că românu’ e mai degrabă răzbunător decât pragmatic, iar replica lui Răzvan Cuc la decizia lui Mustăţea, spune tot:

„Mulţumesc pentru că nu mai fac parte din acel Consiliu de Administraţie! Revocarea mea demonstrează, o dată în plus – dacă mai era nevoie – că adevărul deranjează. Mă bucur, însă, că nu am ramas impasibil la dezastrul din Spital, mă bucur ca am facut acele declaraţii în presa, ca oamenii să ştie adevărul! Ştiu că motivul revocării mele a fost acela că nu am tăcut şi nu am acceptat să fac numai ce vreţi dumneavoastră, domnule preşedinte şi nu regret nicio secundă faptul că am avut curajul de a spune adevărul!”

Şi preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a tras, joi, un semnal de alarmă cu privire la situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, criticând dur, în conferinţă de presă, decizia lui Vasile Mustăţea de a „se răzbuna” pe Răzvan Cuc, pentru declaraţiile făcute. „La spital chiar este o situaţie dezastruoasă şi de ce s-a ajuns aici? În alte oraşe, precum Craiova, Iaşi, sunt construite spitale noi sau modernizate, iar la noi, Consiliul Judeţean nu mai are niciun proiect în acest sens”, a mai spus Bădălău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.