sigla-acl-pngOpoziţia, politic vorbind, înseamnă cu totul şi cu totul altceva decât victimizare, e ştiut.

Nu poţi să te plângi la nesfârşit că tu ai idei, că tu ştii ce e de făcut, că tu poţi, că tu ai oameni, dar nu ai vocea suficient de „baritonală” ca să le impui şi nici contextul potrivit ca s-o faci. Şi când o ai, te retragi, cu un orgoliu de dreapta, pentru că afli că partenerul s-ar putea să aibă o variantă mai bună.

Şi chiar dacă ai vocifera, baritonal vorbind, n-ar fi suficient. Nici soprană dacă ai fi nu te-ar ajuta cu nimic. Fă mai mult şi plângi mai puţin!

Românul ştie că toţi cei care nu ajung la struguri bănuiesc că sunt acri. Aşa-i în Opoziţia din România. Din păcate.

De când USL-ul a fost îngropat şi au fost făcute şi pomenile aferente, liberalii nu ratează ocazia să amintească public faptul că au fost oropsiţi, că nu le-au fost acceptate măsurile. Când le sunt acceptate, spun că nu mai sunt bune(vezi reducerea CAS), că sunt doar manevre electorale. De parcă ei, ca nişte bebeluşi inocenţi, le-ar fi folosit exclusiv atunci când nu s-ar fi aşteptat nimeni.

E războiul declaraţiilor, scoatem în faţă „discurs-iştii”, dacă există un asemenea termen, vezi Ludovic Orban, cel care a şi recunoscut, la Giurgiu, că, în ultima perioadă(înainte de Iohannis, adică), a fost lăsat într-un con de umbră.

E la modă acum subiectul ordonanţei ce ar permite primarilor să treacă, în termen de 2 săptămâni, la ce partid vor, fără să îşi piardă mandatul.

„Comunism, cinism, atac la democraţie…”. Fraţilor, nu e o ordonanţă prin care primarii sunt OBLIGAŢI să treacă la Putere. Şi, în declaraţiile voastre, voi, liberalii, îi numiţi pe unii edili „şantajabili”, neserioşi faţă de cetăţenii care i-au ales ca membri ai PNL. Deci… nu-i vreţi, aţi face, aşa, o curăţenie generală, că oricum au anunţat că ei nu vă mai vor pe voi, ci că au nevoie de ajutor. Dragoste cu sila nu se poate, dar să rămână ai voştri! Da, exact: dacă voi nu ne vreţi, noi suntem terminaţi fără voi.

Dacă vă sunt loiali, vor fi acolo!

La Giurgiu, mda, e chiar trist, n-a mai rămas niciunul, poate doar primarul de la Adunaţii Copăceni, cu numărul 9 în carnetul de partid al PNL, care, să fim sinceri, oricum n-are nevoie de ajutor, se descurcă singur.

Ş-apoi, despre ce vorbim? De ce i-aţi acceptat la voi, în PNL, înainte de alegerile din 2012, pe primarii care au câştigat mandatul sub sigla PDL? La Giurgiu, ca exemplu, Ghimpaţi, Prundu, Comana, Floreşti-Stoeneşti, Mihăileşti… Măi să fie!

Şi, întorcându-mă la victimizare, mă calcă pe nervi expresia: „sunt trimişi, de către Putere, în controale, la primari, reprezentanţii deconcentratelor”. Le faceţi, acum, declaraţiile astea cu prietenii PDL alături. Cu democraţii care par, în conferinţe de presă, chiar stânjeniţi, pentru că aşa vorbeaţi continuu despre ei, când eraţi în alianţa USL.

În rest, de mesajele tip „Eu sunt Mesia, eu chiar fac minuni” ne-am cam săturat. Dacă aveţi de gând să faceţi ceva, începeţi cu oamenii din teritoriu şi care au funcţii. Şi care se prefac adepţii legii, cei care invocă Opoziţia, ca să justifice inactivitatea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.