DSCF0899 - Copy (2)Teama că rămâne singur, singurel la alegerile prezidențiale din această toamnă l-a făcut pe Vasile Mustățea să apeleze la „artileria grea” a partidului: l-a chemat la Giurgiu, pentru o ședință „informală”, pe Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL. Cum era de așteptat, unul dintre subiectele abordate de cei doi în conferința de presă de astăzi a fost mult-disputata ordonanță de guvern cu privire la acordarea posibilității aleșilor locali de a-și schimba formațiunea politică sub sigla căreia au câștigat scaunul de primar.

Pe lângă faptul că cei doi, extrem de vocali, au susținut că este neconstituțională o asemenea inițiativă legislativă, și că, de fapt, social-democrații ar vrea să fure, în frunte cu Victor Ponta, alegerile prezidențiale (cu această afirmație, confirmă dictonul „hoțul strigă cel mai tare hoții”), nu au lipsit nici amenințările, mai pe față, mai pe ascuns.

Astfel, primul care s-a lansat în asemenea afirmații a fost Ludovic Orban, care îi „avertizează” pe primari să nu cumva să facă vreo mișcare „în front”. „Îi avertizez pe aleșii locali care au de gând să schimbe partidul să nu facă asta! Vom ataca Ordonanța de Urgență la Curtea Constituțională și, totodată, vom formula și solicitarea ca toți aleșii locali care și-au schimbat partidul în baza acestei Ordonanțe să își piardă mandatul! Mai mult, vom merge și la organismele internaționale, la CEDO, la Parlamentul European, la ambasadorii străini din România, cărora le vom prezenta modul în care, prin această ordonanță, Ponta vrea să fure alegerile prezidențiale!”, a declarat Ludovic Orban.

Ținându-i isonul șefului său de partid, Vasile Mustățea a declarat, și el, război tuturor primarilor care vor avea „tupeul” a nu susține candidatul ACL în campania electorală pentru prezidențiale.

„Îi avertizez pe primari să stea în banca lor, să-și vadă de partidul lor, care i-a susținut la alegeri și cu care au câștigat. Dacă vor să plece, sunt liberi să plece, dar să își lase funcția acolo, la Primărie!”, a susținut Mustățea.

Ce uită cei doi lideri ai liberalilor este că un exemplu cât se poate de clar al unei „migrații” îl constituie chiar prezidențiabilul lor, președintele PNL, Klaus Johannis, care, de la Forumul Democrat al Germanilor din România, sub culorile căruia a candidat și a câștigat Primăria Sibiului, a „sărit” direct în barca liberalilor. Altfel ar fi stat lucrurile, domnilor, dacă ați fi avut un prezidențiabil care să se fi înscris în PNL, direct din statutul de „independent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.