ADRIANA GHEORGHISORPovestea giurgiuvencei este una pe măsura unui artist deosebit.

Soprana Adriana Gheorghişor, acum în vârstă de 24 de ani, a pornit în cariera ei de la Ansamblul de muzică populară „Mugurel de Vlaşca” din comuna Băneasa. Fetiţa Gheorghişor s-a remarcat atunci prin vocea specială, iar preotul Mihail Balaban, cel care a înfiinţat şi conduce acest ansamblu, a considerat că Adriana merită mai mult. Şi, de asemenea, a considerat că trebuie să o audă cât mai multă lume, nu doar din Băneasa sau Giurgiu sau chiar Bucureşti.

Aşa că, a sprijinit-o să îşi facă studiile muzicale la Verona. A studiat ani buni acolo, şi-a perfecţionat tehnica vocală, iar acum este o soprană desăvârşită şi se întoarce la Giurgiu pentru a le demonstra oamenilor de aici că au meritat toate eforturile în ceea ce o priveşte.

Duminică, 31 august, Ateneul „Nicolae Bălănescu” va găzdui, de la ora 19.30, un concert de muzică clasică, Adriana Gheorghişor avându-l alături pe pianistul Tudor Căldare(foto), iar invitaţi speciali vor fi copiii Ansamblului „Mugurel de Vlaşca”.TUDOR CALDARE

Giurgiuveanca va interpreta, ajutată de tânărul pianist, fragmente din opere celebre compuse de Mozart, Bach, Bellini, Carl Orff şi chiar Gershwin.

Sunt aşteptaţi la concert, intrarea fiind liberă, toţi cei care iubesc muzica clasică, dar şi giurgiuvenii care vor să o audă pe fata care a plecat de la Giurgiu pentru a bucura sufletele din întreaga Europă şi nu numai.

Concertul este organizat de Primăria Băneasa, Parohia Meletie, cu sprijinul Primăriei municipiului Giurgiu şi al Centrului Cultural „Ion Vinea”.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.