Parchetul-GiurgiuUPDATE, ora 17,20

După audieri, au fost reținute șase persoane: Constantinescu Adrian Dinu, Ivan Lucica, Iacob Adriana, Floarea Silvia Nicolae, Niculae Nicoleta şi Martac Elisabeta pe o perioadă de 24 de ore, cei şase inculpaţi fiind cercetaţi, după caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

De asemenea punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alţi 62 de inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt: În perioada susţinerii examenului de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2013 mai mulţi profesori din cele două centre de corectare din jud. Giurgiu au pretins şi primit diverse sume de bani de la elevi şi părinţi în scopul favorizării acestora prin fraudarea rezultatelor obţine la probele scrise, în vederea identificării lucrărilor ce urmau să fie supraevaluate, profesorii comunicând elevilor sau părinţilor semne particulare de recunoaştere care au fost inserate în lucrări. Au fost descoperite cca. 110 astfel de lucrări, în urma recorectării acestora baremul obţinut fiind cu mult sub cel acordat de profesorii faţă de care există probe că ar fi primit bani pentru o notare neconformă cu realitatea. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a fiecăruia dintre participanţi. Menţionăm că datele specificate mai sus nu sunt de natură a aduce atingere principiului prezumţiei de nevinovăţie.Astăzi, la sediul Parchetului Giurgiu, peste zece cadre didactice din Giurgiu așteptau să intre la audieri. Printre acestea, și directori de instituții de învățământ, care „dau cu subsemnatul” în birourile procurorilor, pentru luare de mită.”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, preluat de colegii de la giurgiu-news.ro.

Astăzi, la sediul Parchetului Giurgiu, peste zece cadre didactice din Giurgiu așteptau să intre la audieri. Printre acestea, și directori de instituții de învățământ, care „dau cu subsemnatul” în birourile procurorilor, pentru luare de mită.

Se pare, pe surse, că sunt implicate și nume puternice din oraș, persoane care au dat bani grei unor profesori sau directori pentru rezolvarea situației la învățătură a odraslelor. Printre acestea, și fiica unui important personaj local.

Revenim cu amănunte.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.